<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 05, 2020

Turkish Cargo vliegt naar de top: snelst groeiend luchtvrachtbedrijf ter wereld

Het nationale luchtvrachtbedrijf van Turkije is in februari met 16,6 procent gegroeid. Dat is het hoogste groeipercentage in de top 25 van luchtvrachtvervoerders wereldwijd, verklaarde branchegroep International Air Transport Association.

Turkish Cargo stijgt daarmee van een achtste plaats in 2019 naar de vijfde plaats en verhoogt daarmee zijn wereldwijde marktaandeel naar 4,4 procent, is benadrukt.

Ondertussen kromp de wereldwijde luchtvrachtindustrie in maart met 15,2 procent op jaarbasis, gedreven door de zwakkere vraag in alle regio’s naarmate de covid-19-uitbraak zich uitbreidde tot een wereldwijde pandemie.

“Het succes van Turkish Cargo toont onze toewijding om ons land naar een centrale positie in de wereld te brengen in de luchtvrachtsector. Onze geopolitieke locatie en beschikbare middelen zullen het land na de covid-19-epidemie helpen een grotere speler in de sector te worden”, reageerde voorzitter İlker Aycı van Turkish Airlines, het moederbedrijf van Turkish Cargo.

April

Turkish Cargo is 24/7 actief om de wereldwijde toeleveringsketen intact te houden door voedsel, hulpgoederen, maskers, medische apparatuur en medicijnen te vervoeren tijdens de virusuitbraak, is verklaard. Turkish Cargo vervoerde in april 4.000 ton medicijnen en 500 ton medische apparatuur.

Turkish Cargo

De vrachtvervoerder van Turkije heeft de zesde grootste luchtvrachtcapaciteit ter wereld dankzij 25 grote vrachtvliegtuigen die direct naar 90 bestemmingen vliegen. Daarnaast wordt er naar 38 bestemmingen gevlogen met passagiersvliegtuigen van Turkish Airlines die grote vrachtruimtes hebben.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-05-2020

May 05, 2020
Loading posts...