<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 28, 2017

Turkish economic confidence hits four-year high

The confidence in Turkey’s economy hit its highest level since November 2013, according to official data released on Friday, underscoring the economy’s resilience following last year’s July 15 defeated coup attempt.

The economic confidence index increased by 4.5 percent to 103.4 points in July, up from 98.9 points in June, the Turkish Statistical Institute said in a report.

Improvement in retail trade, services and consumer confidence indices supported the monthly rise, according to TurkStat.

Among all sub-indices, retail trade confidence index advanced the most by 6.6 percent to 107.3 points.

The confidence in services saw an increase of 5 percent compared to the previous month, reaching 103.7 points.

The consumer confidence index also rose by 1.9 percent month-on-month to 71.3 points in July.

On the other hand, real sector and construction confidence indices decreased to 107.7 and 85.5 points, respectively, TurkStat added.

Sub-indices for real sector and construction were also down, slipping by 1 percent and 1.4 percent, respectively, in the same period.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Ankara

Jul 28, 2017
 • Ozturk

  Het ‘voordeel’ van een couppoging en een referendum inzake de wijziging van een grondwet is, dat Europeaantjes daar niet aan gewend zijn, en er op die momenten even hard aan de Turkse fruitboom wordt gerammeld, waarmee alle Europeanen met zwakke knietjes gillend de nooduitgang opzoeken. Op die momenten hebben wij even een prachtig inkoopmoment van alle bezittingen die de paniekerige Europeanen die de leugenachtige rating bureaus blind volgen voor ons op de markt achterlaten. Het levert een prachtige tijdelijke inkoop-dip op de Borsa Istanbul* (BIST) op.
  Nadat alle zwakke beleggers het pand verlaten hebben veert de economie en de beurs weer op en is het grof winsten binnen harken voor hen die wél vertrouwen hebben in de solide onderbouwde economie van ons land.
  * de BIST breekt momenteel dagelijks records.

  Steeds weer blijkt dat tijd in het voordeel is van de pleitbezorgers van Turkije en de Turkse economie.
  Paniekzaaiers en Turkije-haters slagen er slechts in om kortstondig het beeld van de werkelijkheid te vertroebelen, maar het is erg lastig om langdurig vol te houden dat de Turkse economie op instorten staat als kwartaal op kwartaal enorme groeicijfers worden gerealiseerd.
  Deze Turkije-haters willen weliswaar de waarheid niet erkennen, maar de harde cijfers tonen aan dat Turkije de snelst groeiende economie van alle Europese landen heeft. De Turkse economie groeit zelfs nog altijd sneller als die van landen die tijdens de economische crisis zwaar zijn getroffen (bijv. Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Ierland), terwijl die landen dus door een enorm diep dal zijn gegaan en verwacht zou mogen worden dat die landen nu hard terug opveren. Dat doen ze ook wel, maar nog steeds groeit hun economie niet zo snel als de Turkse.

  Jammer voor alle West-Europese investeerders die zich vorig jaar in paniek hebben teruggetrokken. Hadden ze hun leugenachtige media maar niet blind moeten volgen en zich beter in de waarheid en harde cijfers moeten verdiepen.
  Wij zeggen het hier op Turkse Media al lange tijd: de Turkse economie is solide en sterk gefundeerd. En nog altijd staan we aan het begin van nog veel meer moois. 2023 is nu de eerste target. In dat jaar zal de Turkse economie nog meer versnellen als wij bevrijd zijn van de beknellende voorwaarden van het Verdrag van Lausanne.
  Ik kan iedereen adviseren op de rijdende Turkse trein te springen en mee te liften op weg naar grote winsten.
  Veel beter dan de 0% rente van meneer Draghi hier in het zinkende Europa.

Loading posts...