<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
May 21, 2022

Turks basketbalteam Anadolu Efes opnieuw beste van Europa

Het Turkse basketbalteam Anadolu Efes is voor de tweede keer op rij Europees kampioen geworden. In de Turkish Airlines EuroLeague-finale werd zaterdagavond Real Madrid met 58-57 verslagen.

Het duel in de Stark Arena in het Servische Belgrado kwam langzaam op gang. Real Madrid eindigde een traag eerste kwartaal met 15-14 dankzij hun effectieve offensieve rebounds.

Shane Larkin en Vasilije Micic voelden het Turkse basketbalteam aan de tand door 23 punten te laten vallen in de eerste helft, waarna Los Merengues hun voorsprong met vijf punten vergrootte aan het einde van de eerste helft, die 34-29 eindigde. Bij Anadolu Efes harkten alleen Larkin en Micic 23 punten binnen, terwijl bij Real Madrid in de eerste helft negen verschillende spelers scoorde. Ronde drie eindigde 42-40 voor het team uit Spanje.

In de slotronde nam Anadolu Efes de leiding en wist dat tot aan het einde ook vol te houden dankzij vitale punten van Tibor Pleiss, 58-57, goed voor het tweede kampioenschap.

De wedstrijd betekent de derde EuroLeague-overwinning, de hoogste professionele basketbalcompetitie in Europa, voor Turkije. Fenerbahçe Beko pakte de titel voor 2016-17.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan feliciteerde de Europese overwinning van Anadolu Efes. “Mijn oprechte felicitaties aan het basketbalteam Anadolu Efes, de trots van ons land.”

Vorig jaar versloeg het team uit Turkije FC Barcelona.