<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 11, 2019

Turks bedrijf produceert dieselmotoren van eigen makelij

Het Turkse bedrijf Erinmotor maakt en exporteert voortaan brandstofbesparende dieselmotoren tegen een prijs die zijn concurrenten overtreft.

De Turkse ééncilinder dieselmotor is het resultaat van tien jaar onderzoek en ontwikkeling, zegt bedrijfsleider Ersin Şahin van Erinmotor, een dochteronderneming van Şahin Metal, leverancier van Turkse auto-onderdelen.

Erinmotor heeft alle onderdelen voor de 1.16-liter 24-pk sterke industriële dieselmotor zelf speciaal ontworpen en geproduceerd, benadrukt Şahin.

“Onze concurrenten verkopen hetzelfde type motor voor ongeveer 14.000 lira (2.660 dollar), terwijl wij deze motor verkopen voor 10.500 lira (1.995 dollar).” Het bedrijf is van plan de prijs nog verder te verlagen.

De motor kan worden gebruikt in offroad voertuigen en machines zoals bouwmachines, generatoren, sneeuwploegen, irrigatieapparatuur en compressoren, legt de bedrijfsleider uit.

“Onze eerste export ging naar Mauritanië en Albanië. We hopen binnenkort de Tunesische en Algerijnse markten te betreden.”

Erinmotor vervolgt zijn onderzoek en ontwikkeling met 21 medewerkers om ook een ​​ééncilinder aardgasmotor en een 100 pk sterke viercilinder dieselmotor te produceren.

Het bedrijf, dat ook investeringsprikkels van de staat krijgt, doet gezamenlijk onderzoek met Universiteit Istanbul Yildiz Teknik, een van de beste technische universiteiten van het land.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-02-2019

Feb 11, 2019
Loading posts...