<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 31, 2019

Turks bedrijf start megaproject in Angola

Het Turkse bouwbedrijf Onsan Group, dat meer dan 40 jaar actief is, zal in Angola een megahuisvestingsproject realiseren. Het wordt het grootste sociale huisvestingsproject van het zuidwesten van Afrika.

De Turken zullen 10.000 all-inclusive residenties bouwen voor Angolese leraren. “We hebben een protocol ondertekend met de Angolese overheid om deze woningen te bouwen”, vertelt bedrijfsleider Fikri Coşkun in een interview. De totale investering is 520 miljoen dollar.

Het Turkse bedrijf heeft ook een ander woningbouwproject in Angola lopen van meerdere miljarden dollars. Dit voor de strijdkrachten van het land. Het project ter waarde van 2,8 miljard dollar en ter grootte van 40.000 woningen, is in 2016 van start gegaan en zal naar verwachting in de komende twee jaar worden afgerond.

Angola

“We zullen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan uitnodigen voor de baanbrekende ceremonie die dit jaar zal plaatsvinden”, meldt Coşkun. “We zijn hartelijk verwelkomd door Angolese functionarissen.”

Angolanen houden van Turkse mensen, zegt hij en benadrukt dat het land de investeringen waardeert. “Het zal gunstig zijn voor Turkije als we veel belang aan Angola hechten en meer Turkse ondernemers aantrekken die hun horizon kunnen verruimen.”

Angola heeft aanzienlijke economische en politieke vooruitgang geboekt sinds het einde van de burgeroorlog in 2002. “De Angolese economie zal in de nabije toekomst concurreren met Europa en de Dubai.” Het land is rijk aan olie, diamanten, goud en zilver.

Angola, een voormalige Portugese kolonie, werd in 1975 onafhankelijk van Portugal. Het land maakte later een 27-jarige burgeroorlog door, die eindigde in 2002.

Belang diplomatie

“We realiseerden ons dat Turkije en Angola beperkte interacties hadden”, stelt Coşkun, eraan toevoegend dat het grootste probleem de afwezigheid van een diplomatieke missie in het land was. Ooit duurde het bijna zes maanden om een visum naar Angola te krijgen.

Erdoğan heeft zich flink ingespannen om een diplomatieke missie te openen in de hoofdstad Luanda, laat Coşkun weten. De Turkse ambassade in Luanda werd in 2010 ingewijd als een getuigenis van de inzet voor bilaterale ontwikkeling van bilaterale politieke, economische en culturele betrekkingen.

In 2013 opende Angola een ambassade in Ankara met het doel de relaties te verdiepen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-05-2019

May 31, 2019
Loading posts...