<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2019

Turks bedrijf verrijkt Nederlandse meubelwereld

Liefhebbers van unieke en zogeheten duurzame boomstammeubelen hoeven voortaan niet ver te zoeken. Zij kunnen hun hart ophalen in Capelle aan den IJssel, bij een familiebedrijf dat met respect voor de natuur interieurproducten importeert en verkoopt: iQonya.

De 53-jarige Zekaye Balci uit Konya is de drijvende kracht achter iQonya. Met veel enthousiasme en energie ging hij drie jaar geleden aan de slag om wortels van veertig gekapte bomen, in de buurt van hun huis in Turkije, te verzamelen en te bewerken. “Een uit de hand gelopen hobby.”

Het meubelbedrijf biedt exclusieve boomstammeubels aan op de Nederlandse markt van de unieke houtsoorten: jeneverbes-, eucalyptus-, ceder- en olijfhout. Deze worden gevormd tot boomstamtafels en natuurlijke interieurproducten.

Het proces is volledig ambachtelijk en met de hand geproduceerd, laat het bedrijf weten. “We maken het allemaal zelf en hebben het dus volledig zelf in de hand: vormgeven, uitzoeken en kwaliteitscontrole. Onze producten zijn volledig anders dan wat op de markt aanwezig is. We produceren en transporteren zelf. Daardoor hoeft het niet extreem duur te zijn.”

Door gebruik te maken van zo’n natuurlijk product is elke boomstamtafel uniek. “Combineer het met strakke meubels voor een stoere twist, of gebruik juist zachte tinten en materialen voor een aardse uitstraling.”

De meubelzaak biedt een breed assortiment van boomstamtafels, salontafels, industriële tafels, krukken, wastafels, sidetables en wood-art aan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 02-03-2019

Mar 02, 2019
Loading posts...