<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2021

Turks coronavaccin wordt neusspray

De Turkse minister van Technologie Mustafa Varank heeft dinsdag laten weten dat Turkije ook aan een coronavaccin werkt dat via de neus kan worden toegediend.

“Dit vaccin is, in tegenstelling tot mRNA en inactieve vaccintechnologie, ontworpen op eiwitbasis. Er wordt voorspeld dat deze technologie effectiever zal zijn in de strijd tegen het virus, aangezien het vaccin via de neus wordt toegediend en dus de manier volgt waarop het virus mensen infecteert”, zei hij tijdens de openingsceremonie van een grafeenfaciliteit, het basiselement van koolstof-allotropen, in Ankara.

Aan het neusvaccin werken naast een Turks bedrijf ook de vier grote Turkse universiteiten ODTÜ, Hacettepe, Gazi en Ankara. “Dit type vaccin kan in geval van mutatie zeer snel herontwikkeld worden en maakt ons dus sterker in de strijd in het mogelijke verdere verloop van de epidemie”, benadrukte de Turkse minister.

Varank verwacht dat het nieuwe type coronavaccin nog dit jaar in gebruik wordt genomen. Turkije werkt ook aan andere eigen coronavaccins. Tot die tijd zal het land nog wel buitenlandse vaccins binnenhalen.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet weten dat Turkije zijn vaccins, in tegenstelling tot andere landen, wel (en snel) zal delen met behoeftige landen. “Het mondiale vaccinatiekwestie heeft een verschrikkelijke wending genomen. Zo’n 100 landen hebben nog steeds geen toegang tot een coronavaccin. Ons vaccin wordt beschikbaar gemaakt voor de hele mensheid”, aldus Erdoğan dinsdag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-03-2021

Mar 30, 2021
Loading posts...