<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2019

Turks-Duitse militair aangevallen in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn is maandag een Duitse soldaat van Turkse afkomst door twee mannen aangevallen. Vermoedelijk gaat het om een racistische haataanval.

De Duitse politie verklaart dat de aanvallers de 25-jarige soldaat van achteren sloegen en schopten terwijl hij in zijn militair uniform in het Berlijnse district Neukölln liep. Kort daarna vluchtte het tweetal.

Tijdens de vlucht schreeuwde een van de aanvallers naar de soldaat dat hij niet het recht had om een ​​Duits militair uniform te dragen, aldus de politieverklaring.

De Turks-Duitse soldaat is in een nabijgelegen ziekenhuis behandeld voor lichte verwondingen.

Het incident is de meest recente in een reeks xenofobe aanvallen in de hoofdstad in de afgelopen maanden die gericht zijn op immigranten of mensen met een buitenlandse uitstraling.

Duitsland is de afgelopen jaren getuige van een toename van vreemdelingenhaat en anti-migrantenhaat, gevoed door de propaganda van neonazistische groepen en de islamofobe partij voor extreemrechts alternatief voor Duitsland (AfD).

Volgens mensenrechtenorganisaties worden dagelijks minstens drie mensen slachtoffer van racistische of xenofobe gewelddaden in Duitsland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 02-09-2019

Sep 02, 2019
Loading posts...