<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 10, 2019

Turks elftal schandalig onthaald door IJsland, Turkije grijpt in

Het Turkse elftal is zondagavond urenlang vastgehouden bij aankomst op het vliegveld van Reykjavik in IJsland. De spelers zijn uitgebreid gefouilleerd door de IJslandse autoriteiten.

De bagage van de spelers en de paspoorten werden veelvuldig gecontroleerd. Ook is op de luchthaven de ervaren Turkse voetballer Emre Belözoğlu een afwasborstel voorgehouden tussen microfoons van media. Die besloot daar niet veel over te zeggen. “Ik wil niets zeggen. Ze zullen zich nader moeten verklaren. Ze hebben veel te leren van Turkije.”

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken reageert maandag dat het onnodige lange oponthoud van het elftal van Turkije onacceptabel is. “Men moet er niet aan twijfelen dat het nodige gedaan zal worden”, verklaarde buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu. “Dit is zoals diplomatiek als menselijk onacceptabel.”

Inmiddels heeft Turkije IJsland maandagochtend officieel gewaarschuwd.

Stervoetballer Burak Yılmaz zei tijdens het voorval dat “IJsland respectloos en onbeschaafd bezig is”. “We hebben 6,5 uur gevlogen en wachten al 3 uur lang. Alle tassen zijn ingenomen en worden keer op keer opnieuw gecontroleerd. Sommige van onze vrienden zijn nog niet doorgelaten.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – REYKJAVIK | Gepubliceerd: 10-06-2019

Jun 10, 2019
Loading posts...