<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2020

Turks gamebedrijf verkocht voor 1,8 miljard dollar

De Turkse spelletjesontwikkelaar Peak, bekend van het spel ‘Toy Blast’, is overgenomen door de Amerikaanse online gamegigant Zynga. Met de deal is 1,8 miljard dollar gemoeid, de helft in liquide middelen en andere helft in aandelen.

Oprichter en CEO van Peak, Sidar Şahin, zegt in een reactie trots te zijn op de overname. “Zo’n deal leek onmogelijk. Dit laat zien wat we kunnen bereiken. Laat ik zeggen dat dit nog maar het begin is. Ons team uit Turkije zal nog sterker en groter worden. Beste Turkse ouders, heb veel vertrouwen in wat jongeren kunnen bereiken.”

Het in 2010 opgerichte Turkse bedrijf kent een honderdtal werknemers en bracht in 2015 Toy Blast uit. Dat spel is wereldwijd 200 miljoen keer gedownload. Er verandert niets in de bedrijfsstructuur van Peak, dat een Turks bedrijf blijft, benadrukt Şahin.

CEO Frank Gibeau van Zynga, bekend van ‘Farmville’, verklaart ook erg tevreden te zijn met de overeenkomst. “Welkom Peak, de ontwikkelaar van een van de beste puzzelspellen ter wereld. Samen zullen we nog harder groeien.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-06-2020

Jun 01, 2020
Loading posts...