<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2021

Turks jochie (8) wereldkampioen wiskunde

De achtjarige Yusuf Eymen Velieceoğlu heeft de internationale wiskundewedstrijd Caribou Mathematics Contests gewonnen. Het jochie streed vanuit de zuidoostelijke Turkse stad Hakkari maar liefst tegen 2.556 andere basisschoolleerlingen over de hele wereld.

Het lukte de Turkse jongen om alle vragen juist te beantwoorden. De wiskundewedstrijd met als origine Canada vond onder toezicht en online plaats.

Het wonderkind is de zoon van een Turkse militair (vader) en politieagente (moeder). Zijn ouders waren twee jaar op missie in Hakkari, maar verlengden dat vrijwillig met nog eens vier jaar. Velieceoğlu zit op de staatsschool ‘Şehit Selahattin İlkokulu’ en is niet privé opgeleid. De vader komt uit het zuidelijke Osmaniye-Toprakkale.

De familie is maandag persoonlijk gebeld door MHP-leider Devlet Bahçeli. “Deze kinderen zijn onze nationale rijkdom en het is onze plicht om voor ze te zorgen”, zei hij. Bahçeli neemt alle onderwijskosten van het kind op zich.

Wereldkampioenen

Vorig jaar waren het Elanur Akıncı uit Izmir en Mehmet Yiğit Deniz uit Muğla die op dezelfde wiskundewedstrijd in hun leeftijdscategorie wereldkampioen werden. Elanur wil later wetenschapper worden.

De Caribou Mathematics Contests worden jaarlijks 6 keer gehouden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-01-2021

Jan 18, 2021
Loading posts...