<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2023

Turks leger blijft langer in Libië voor vredesproces

Het Turkse parlement heeft donderdag een Turkse presidentiële motie om de toestemming voor de inzet van Turkse troepen in Libië met nog eens 24 maanden te verlengen, goedgekeurd.

De motie, die afgelopen vrijdag bij het parlement is ingediend, verlengt het mandaat van Turkse troepen vanaf 2 januari.

“De voortzetting van het staakt-het-vuren en het politieke dialoogproces in Libië en het tot stand brengen van vrede en stabiliteit als resultaat van dit proces, zijn van groot belang voor Turkije”, aldus de motie ondertekend door president Recep Tayyip Erdoğan.

“De risico’s en bedreigingen die uit Libië voortkomen, blijven bestaan voor Turkije en de hele regio. In geval van hervatting van de aanvallen op de legitieme regering zullen de belangen van Turkije in zowel het Middellandse-Zeegebied als Noord-Afrika negatief worden beïnvloed”, is uitgelegd.

“Het voorkomen van de hervatting van conflicten is van belang om de afronding van militaire en politieke onderhandelingen onder auspiciën van de VN te garanderen.”

Het instabiele Libië is sinds 2011 verwikkeld in een burgeroorlog na de afzetting van oud-leider Muammar Gaddafi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-11-2023

Nov 30, 2023
Loading posts...