<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2017

Turks leger ontvangt nieuwe wapens: kamikazedrones

De Turkse strijdkrachten en veiligheidsdiensten bereiden zich voor op de ontvangst van kamikazedrones, ook wel ‘de nieuwe (lucht)soldaten van Turkije’ genoemd. De gewapende drones zullen zelf elke vorm van dreiging uitschakelen en worden op afstand bestuurd door soldaten.

Dat meldt het Turkse defensiebedrijf STM.

De nieuwe Turkse drones, genaamd ALPAGU en KARGU, zijn inmiddels al in serie geproduceerd. Verwacht wordt dat het Turkse leger en veiligheidsdiensten de drones, waarvan de wapens ook Turks zijn, in de eerste week van november in ontvangst zullen nemen. De drones zullen ook in teamverband hun doel uitschakelen.

De drones benaderen hun doel zo stil, dat er maar enkele seconden overblijft voordat zijn doel het spot en kan vluchten. “De missie kan tot vijf meter voor het doel worden afgeblazen”. Hoewel de drones volledig autonoom kunnen opereren, blijft de eindbeslissing toch bij een militair.

Toekomst

Nog voordat de eerste lading drones zijn afgegeven, heeft STM laten weten dat het bedrijf grotere kamikazedrones in de maak heeft. De grotere drones zullen gevaarlijke gepantserde voertuigen of schuilplaatsen en gebouwen van terroristen vernietigen. Ook wordt gewerkt aan kunstmatige intelligentie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-10-2017

Oct 31, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...