<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 29, 2018

Turks leger schakelt 616 terroristen uit in Afrin (VIDEO)

Het aantal uitgeschakelde PKK/KCK/PYD/YPG- en Daesh-terroristen in de Syrische Afrin is opgelopen tot 616.

Dat verklaart het Turkse leger maandag schriftelijk.

Het is tien dagen geleden dat de Turkse militaire operatie Olijftak is gestart. “Tot nu toe zijn ruim 450 doelen succesvol vernietigd en 616 terroristen uitgeschakeld.”

De tweede leider van het Turkse leger, commandant İsmail Temel, heeft maandag de recent ingenomen cruciale Syrische berg Bursaya bezocht. De Turkse grensstad Kilis werd door terreurgroep PYD/YPG met name uit die berg steeds aangevallen met raketten. Vorige week schoot de PYD/YPG nog uit die regio op een Turkse moskee, waarbij twee moskeegangers om het leven kwamen. (LEES meer)

Kilis

De verovering is maandag grootschalig gevierd in Turkse grenssteden. Meerdere Turken gingen met vlaggen de straat op. Daar deden Syrische vluchtelingen ruimschoots aan mee. In de Syrische Azez vierden Syriers, die de Turkse militaire operatie geheel steunen, de verovering mee.

Beelden

De Turkse strijdkrachten hebben ook beelden vrijgegeven van recente uitschakelingen in Afrin.

Munitie

Ook is dit weekend verklaard dat Turkije bommen, raketten, wapensystemen en drones van eigen makelij gebruikt. Dat werd verklaard na aantijgingen dat Turkije afhankelijk zou zijn van buitenlandse munitie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – KILIS – AFRIN | Gepubliceerd: 29-01-2018

Jan 29, 2018
Loading posts...