<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 07, 2018

Turks leger schakelt 999 terroristen uit in Afrin, Manbij in vizier

De Turkse militaire operatie Olijftak heeft ervoor gezorgd dat inmiddels 999 terroristen zijn uitgeschakeld in de Syrische regio Afrin.

Dat meldt het Turkse leger woensdag.

De uitgeschakelde terroristen zijn lid van de terreurbewegingen PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh (IS).

In de verklaring is benadrukt dat de missie succesvol en zoals gepland verloopt.

Manbij

Turkije geeft meerdere signalen af de operatie door te zullen gaan trekken naar Manbij, waar zich ook een groot aantal PYD/YPG-terroristen bevinden. De door de VS gesteunde PYD/YPG vormt een grote bedreiging voor de nationale veiligheid van Turkije. In Manbij bevinden zich ook Amerikaanse troepen.

Turkije vroeg dinsdag aan de VS de missie niet te moeten gaan overschaduwen en de wapensteun aan de PYD/YPG te stoppen. De Turkse regering laat veelvuldig weten dat PYD/YPG-terroristen in Manbij doelwit zijn en waarschuwt de VS hiervoor (LEES meer). “Alle PYD/YPG-ers zijn doelwit. Daar vallen ook Amerikaanse soldaten met een YPG-uniform onder.”

Turkije is in de afgelopen weken 94 keer aangevallen uit de Noord-Syrische regio. Daarbij vielen doden en tientallen gewonden op Turks grondgebied. Het Turkse leger startte Olijftak nadat het land in totaal meer dan 700 keer is beschoten uit Syrië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-02-2018

Feb 07, 2018
Loading posts...