<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 19, 2016

Turks legerhoofd: ‘Doorstrijden totdat laatste terrorist is uitgeschakeld’

De stafchef van de Turkse strijdkrachten, generaal Hulusi Akar, heeft laten weten dat het Turkse leger zal doorstrijden totdat elke terrorist in het land is uitgeschakeld.

“Dat gebeurt nu in volle samenwerking met de gendarmerie, politie en dorpswachten die gecoördineerd werken tegen degenen die het op onze eenheid hebben gemunt”, zei Akar in Ankara tijdens de Dag van Gewonde Veteranen. “De strijd zal voortduren totdat geen enkele terrorist overblijft.”

Eufraat schild

De legerleider zei over de Turkse militaire operatie Eufraat schild in Noord-Syrië dat de zuivering van terroristen in de regio dichtbij de Turkse grenzen van levensbelang is voor de veiligheid van het Turkse volk en van de bevolking van buurlanden. “We hebben het recht om onszelf te verdedigen. Men maakt diverse opmerkingen over deze militaire operatie. Noch de Turkse strijdkrachten, noch Turkije hebben oog op iemand anders land. We waarborgen enkel onze veiligheid en zorgen ervoor dat vluchtelingen [Syriërs] weer naar hun land kunnen.”

turks-legerhoofd-doorstrijden-totdat-laatste-terrorist-is-uitgeschakeld-2

Turks leger

Akar had ook iets te zeggen over de zuiveringen binnen de Turkse strijdkrachten. “Nu de strijdkrachten worden gezuiverd van verraders [coupplegers], wordt het Turkse leger nog sterker”, aldus Akar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 19, 2016
Loading posts...