<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2018

Turks-Nederlands samenwerkingsproject in Rotterdam

De Kamer van Koophandel Nederland en Turkije (HTTO) en MKB Rotterdam-Rijnmond, de regionale vereniging van middelgrote en kleine bedrijven, hebben deze week een samenwerkingsprotocol ondertekend.

Een grote groep van vertegenwoordigers van de leden van de MKB als van de HTTO was aanwezig bij de officiële ondertekeningsceremonie in het ZalmHuis, één van de meest prominente locaties van Rotterdam.

Tijdens de ondertekeningsceremonie sprak HTTO-voorzitter Ethem Emre: “Het doel van de samenwerking met MKB Rotterdam-Rijnmond is om Turkse ondernemers kansen te bieden en hen te verbinden aan Nederlandse partners en vice versa. Samen zijn we sterker.”

“En de HTTO kan meer betekenen. Wanneer er behoefte is aan bijvoorbeeld marktonderzoek in Turkije voor een projectplan, dan kan de HTTO helpen met financiële, commerciële en juridische ondersteuning. Ook kunnen we wederzijdse bezoeken van delegaties organiseren”, zei Emre.

De voorzitter van MKB Rotterdam-Rijnmond de heer Peter van Klaveren vulde aan: “Ik hoop dat door deze samenwerking meer Turkse ondernemers lid willen worden van onze vereniging. We zullen gezamenlijk binnen de MKB een Turks loket inrichten, waar zowel Nederlandse als Turkse ondernemers terecht kunnen met vragen of voorstellen voor initiatieven. Ik ben blij met de samenwerking met HTTO en ben voornemens om zo snel mogelijk een bezoek te brengen aan de hoofdvestiging in Istanbul.”

Na de plechtigheid overhandigde HTTO-voorzitter Emre een gedenkplaat aan MKB-secretaris Yvette Huijsmans-Van Schie, waarmee de betekenis en het belang van de samenwerking nogmaals is onderstreept.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 01-06-2018

Jun 01, 2018
Loading posts...