<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 20, 2018

Turks-Nederlandse advocaten richten juridisch instituut op

Op initiatief van drie Turks-Nederlandse advocaten is afgelopen week het Nederland-Turkije Juridisch Instituut (NTJI) opgericht. Het instituut gaat op aanvraag informatie en advies leveren over het Nederlandse en Turkse recht. Dat zal gebeuren aan bedrijven, particulieren, overheids- en gerechtelijke instanties.

De officiële opening vond plaats in het historische gebouw Het Schielandshuis in Rotterdam in aanwezigheid van pers.

In zijn openingswoord sprak advocaat Onur Emre, tevens voorzitter van NTJI, over de missies van het instituut en de diensten die zullen worden geleverd. Hij legde de nadruk op de betrekkingen tussen Nederland en Turkije die zich steeds verder uitbreiden en de noodzaak van specialistische kennis van beide rechtsstelsels. In dit kader heeft NTJI als doel te worden erkend als gerespecteerd academisch instituut, liet hij weten.

De Turkse gastspreker prof. dr. Mustafa Serdar Ozbek hield een toespraak over Arbitrage en Mediation in het Turkse recht. De gastspreker eindigde met lovende woorden over het instituut en feliciteerde de oprichters.

Ook nam Turkse gastspreker Kemal Ergun, advocaat en mediator, het woord en gaf een voordracht over Mediation.

Aansluitend daarop vond de ceremoniële opening plaats. De heren mr. Onur Emre, prof. dr. Mustafa Serdar Ozbek en Ethem Emre, voorzitter van Kamer van Koophandel Nederland & Turkije, verbonden beide landen symbolisch door een strik te maken van twee linten, die de kleuren bevatten van de Nederlandse en Turkse vlag.

De opening werd afgesloten met een receptie. De avond, die is georganiseerd door grafisch ontwerpster Gulsen Emre, is gehost door advocaat Alperen Doruk, tevens bestuurslid van NTJI.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Turkish Media Center (TMC) | Gepubliceerd: 20-05-2018

May 20, 2018
Loading posts...