<< Terug naar home | Interviews

Posted by Turkse Media
Jul 29, 2016

Turks-Nederlandse Islamitische organisaties reageren gezamenlijk op couppoging

De Turks-Nederlandse en Islamitische organisaties ISN, SICN, Milli Görüş, NIF en Turkse Federatie Nederland hebben gezamenlijk gereageerd op de mislukte coup in Turkije.

“Een grote troost”, noemen de organisaties de mislukking van de gewapende couppoging. “De heroïsche opstand van de generale staf en de verschillende geledingen, de politie en overige veiligheidsdiensten en het volk hebben Turkije behoed voor een grote ramp. Couppogingen horen tot het verleden”, laten de vijf in een gezamenlijke verklaring weten.

“Mensen met verschillende overtuigingen hebben samen voor de tanks gestaan om de poging tot een gewapende omverwerping tegen te gaan. Met deze opstand, om de democratie te redden, heeft het Turkse volk een voorbeeld gesteld voor de hele wereld”, reageren ze.

De organisaties geloven erin dat “15 juli 2016 de geschiedenis in zal gaan als de zege van de democratie van het Turkse volk”.

“Wij prijzen de oproep voor eenheid en broederschap en de constructieve opstelling van de politieke partijen tegen het met geweld omver willen werpen van de democratische rechtsorde. Wij condoleren de naasten van de overleden en het Turkse volk. Wij wensen de slachtoffers veel sterkte en gezondheid toe. De martelaren wensen wij de genade van Allah toe.”

De organisaties kwamen ook met een waarschuwing en een verlangen: “Het is van groot belang om na deze mislukte couppoging verre te blijven van acties die tot ontsporing kunnen leiden en ook niet in de val te trappen van provocateurs. Onze wens is dat na deze verschrikkelijke gebeurtenis de wonden geheeld zullen worden en dat de rust en vrede nog sterker dan voorheen gewaarborgd zal worden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Jul 29, 2016
Loading posts...