<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 30, 2016

Turks-Nederlandse media worden sterker

Turks-Nederlandse mediaorganisaties hebben in Nederland een overkoepelend orgaan opgericht genaamd Dutch Turkish Media Association (DTMA).

De overkoepelende organisatie is in het leven geroepen door gedrukte, visuele en online nieuwsmedia die langere tijd publicaties verzorgen. Turks-Nederlandse mediaorganisaties die minimaal twee jaar actief zijn op dit gebied, hadden eerder een oproep ontvangen om zich aan te sluiten bij de overkoepelende DTMA.

De organisatie die zich in Rotterdam bevindt, is vóór de zomervakantie begonnen met haar werkzaamheden om de overkoepelende stichting van verschillende media-organen in het leven te roepen. Het bestuur heeft inmiddels bij de notaris de daarvoor benodigde stukken ondertekend, waarmee de stichting formeel is opgericht.

Doelen

De Dutch Turkish Media Association stelt zich ten doel objectieve berichtgeving te verzorgen omtrent de Turks-Nederlandse gemeenschap. Daarnaast wil DTMA activiteiten ontplooien die het imago van de Turks-Nederlandse pers ten goede komen, een brugfunctie tussen Turkije en Nederland vormen en de samenwerking opzoeken met andere mediaorganisaties die zich in Nederland of andere Europese landen bevinden. Een van de andere doelen van de organisatie is om zowel de kwaliteit als de betrouwbaarheid van de aangesloten mediaorganisaties te verbeteren.

De mediaorganisaties die voldoen aan de criteria en zich hebben verenigd onder het dak van DTMA zijn Ak Ajans, Demet TV, Haber, Platform en Son Media Groep.

Bestuur

Het bestuur van de organisatie is gekozen door de leden van DTMA en zal het komende jaar zijn functie uitvoeren. De functies van de verschillende bestuursleden zijn hieronder beschreven.

Voorzitter: Oktay Basaran (Demet TV)

Secretaris: Adil Akaltun (Ak Ajans)

Penningmeester: Ibrahim Karaman (Haber)

Dagelijks bestuur: Ömer Aşıran (Son Media Groep)

Dagelijks bestuur: Ebubekir Turgut (Platform)

Andere mediaorganisaties die voldoen aan de criteria zoals opgesomd in de statuten, kunnen middels lidmaatschap zich ook aansluiten bij DTMA.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 30-09-2016

Sep 30, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...