<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2019

Turks vliegtuig wint Duitse excellentieprijs

Een vliegtuig gemodelleerd door een Turkse ontwerper is beloond voor zijn perfectie tijdens de German Design Award 2019.

De Turkse Eagle Alpina ontving de onderscheiding “Excellent Productontwerp”, gemaakt door het Designnobis-team onder leiding van oprichter Hakan Gürsü.

Verwacht wordt dat het vliegtuig verder zal worden ontwikkeld door de fabriek van Aquila Aviation en Bursa Space and Aviation, terwijl de productie naar verwachting in Turkije zal starten.

Volgens een verklaring van Celal Gökçen, eigenaar van de fabriek, was het vliegtuig het eerste Turkse ontwerp in 10 jaar om goud te winnen in een wedstrijd tussen internationale industriereuzen. Het vliegtuig is ontworpen voor vier personen en kan op zee landen.

Volgens de juryverklaring op de officiële webpagina van de wedstrijd is “de Alpina een aangenaam compact en opwindend sportvliegtuig.”

“Een sensationeel, volledig eigentijds en elegant ontworpen vliegtuig dat ideaal is voor korte afstanden”, luidt de verklaring.

De German Design Award wordt georganiseerd onder toezicht van de Duitse overheid om de industrie, productie en ontwerpen sinds 1969 te ondersteunen.

De prijsuitreiking van dit jaar vindt plaats in Frankfurt als onderdeel van de Internationale Beurs van Frankfurt in februari.

Gürsü is een Turkse industrieel ontwerper en professor aan de Technische Universiteit van Ankara (METU), die verschillende internationale onderscheidingen heeft gewonnen. De Turkse hoogleraar ontving ook de onderscheiding Designer of the Year van de internationale vereniging van ontwerpers in 2014.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-01-2019

Jan 14, 2019
Loading posts...