<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2019

Turks vliegveld bekroond tot beste luchthaven ter wereld

Het Asia Pacific Aviation Center (CAPA), een mondiaal en toonaangevend kenniscentrum op het gebied van luchtvaart, heeft de internationale luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul (Azië) uitgeroepen tot ‘beste luchthaven van het jaar’.

“We zijn zeer vereerd om deze prijs van CAPA te ontvangen. Het is een erkenning van ons opmerkelijke groeiverhaal”, reageerde ceo van de Turkse luchthaven Ersel Göral tijdens de prijsuitreiking in Malta.

Het belang van deze prijs valt ook samen met opening van de nieuwe terminal van de luchthaven, precies tien jaar geleden, zei hij, waar het verkeer in de tussentijd meer dan zes keer is gegroeid en meer dan 200 miljoen passagiers verwelkomde.

“Door de goede verbondenheid en de directe bereikbaarheid via de metro volgend jaar, samen met de voortdurende ontwikkelingen (een tweede startbaan en een nieuwe terminal), staat de luchthaven op het punt een belangrijke rol te spelen in het luchtvaartlandschap van Turkije, met name bij het ondersteunen van Istanbul als een van ‘s werelds mega-luchtvaarthub in de komende jaren”, legde de Turkse bestuursvoorzitter uit.

De luchthaven is de op een na drukste van Turkije en de twaalfde van Europa, met meer dan 35 miljoen passagiers per jaar.

De Aviation Excellence Awards, bepaald door een internationale onafhankelijke jury, worden uitgereikt in tien categorieën. Luchthaven Sabiha Gökçen is gekozen uit luchthavens met ten minste 30 miljoen passagiers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-12-2019

Dec 07, 2019
Loading posts...