<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2018

Turkse academici patenteren potentieel kankergeneesmiddel

Turkse academici hebben een Europees patent ontvangen voor een stofsamenstelling die het nationale kankergeneesmiddel van het land zou kunnen worden.

Het middel, dat is ontdekt door docenten aan de universiteit van Uludağ in de noordwestelijke Turkse provincie Bursa, vertoont volgens een verklaring van het team effectieve tekenen in de strijd tegen darmkanker.

Veysel Turan Yilmaz, de scriptieadviseur voor het proefschrift dat naar het project leidde, zei dat het team vanaf nu steun verwacht van de overheid en de particuliere sector.

Hij voegde eraan toe dat gesprekken met farmaceutische bedrijven gaande zijn, waarbij het middel een internationaal octrooi van 20 jaar heeft ontvangen van het Turkse patentinstituut en het Patent and Trademark Office van de Verenigde Staten.

Terwijl klinische proeven nog aan de gang zijn, verklaarde Konstantinos Dimas van de Griekse universiteit van Thessalië – een ander lid van het team – dat de verbinding bewezen heeft de grootte van colonkanker (darmkanker) in muizen sneller te verminderen dan de huidige commerciële medicijnen. Dat is in dit opzicht meer “veelbelovend” dan de huidige methoden.

De geneesmiddel is een product van het proefschrift van Ceyda Icsel van de Uludağ Universiteit. De doeltreffendheid ervan tegen darmkankercellen is aangetoond door Engin Ulukaya van de Istinye Universiteit in Istanbul.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 14-11-2018

Nov 14, 2018
Loading posts...