<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 19, 2018

Turkse architect ontvangt grote onderscheiding van Prins van Wales

De Turkse architecte Zeynep Ikbal heeft een prijs ontvangen van de Prins van Wales voor haar project voor een Turks cultureel centrum in Londen.

Na het behalen van haar masterdiploma aan Prince’s School of Traditional Arts, gesticht door Prins Charles in 2005, heeft Ikbal een Turks cultureel centrum in Londen ontworpen. Ikbal, die werd gesteund door de Albukhary Foundation voor haar masteropleiding, ontving daarvoor de Kairos-prijs.

Ikbal is daarmee een van de drie door Prins Charles onderscheiden studenten geworden.

In een interview zei Ikbal dat ze architectuur studeerde en in 2012 afstudeerde aan de Technische Universiteit van Wenen. Daarna studeerde ze de daaropvolgende drie jaar Ottomaanse architectuur in Istanbul.

Ikbal, die gespecialiseerd is in de implementatie van traditionele architectuur, vertelde: “In dit project richtte ik me op Islamitische architectuur en traditionele kunst, met name de Turkse architectuur.”

“Als je een Turk bent, denk ik dat je een ontwerp moet hebben die je diepe wortels en cultuur weerspiegelen.” Ze zei dat ze geen bestaand gebouw in Istanbul wilde hebben en er een nieuwe voor Londen heeft ontworpen. “Als dit een cultureel centrum in Londen is, moet ik de cultuur, de stadscodes en kunstcodes van hier [Londen] begrijpen. Ik heb ook daaraan gewerkt,” voegde ze eraan toe.

Prins Charles bezoekt elk jaar de Prince’s School of Traditional Arts: “Ik ontving de prijs voor de geometrie.” Ikbal liet ook weten dat Prins Charles een speciale interesse had in Turkse Iznik-tegels.

Het winnende project is ontworpen voor het district Dalston met hoge Turkse bevolking en wacht nog enkel op financiering zodat het wordt gerealiseerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CITY OF LONDON | Gepubliceerd: 19-07-2018

Jul 19, 2018
Loading posts...