<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 02, 2022

Turkse artsen leiden bekende Iraanse chirurgen op

Een groep vooraanstaande Iraanse artsen is deze week door Turkse artsen getraind in hartklepvervangingschirurgie in een ziekenhuis in Zuid-Turkije.

Het stadsziekenhuis en universitair medisch centrum van de Turkse provincie Adana verklaarde dat acht bekende cardiologiespecialisten die werkzaam zijn in openbare, universitaire en particuliere ziekenhuizen in Iran, evenals twee managers van gezondheidsinstellingen uit het land, training hebben gekregen over klepvervanging van een hart door via de lies naar binnen te gaan.

De Iraanse artsen hebben vier casussen live gevolgd tijdens de training, die drie dagen duurde en zowel theoretische als praktische inhoud had.

In de verklaring zei Ibrahim Halil Kurt, hoofd van de afdeling cardiologie van het Turkse ziekenhuis, dat de artsen die ze ontmoetten in Iran, waar ze conferenties hadden gehouden, op eigen verzoek naar Adana waren gekomen.

“Er zijn zeer deskundige en ervaren artsen in Iran. Maar de technologische mogelijkheden van het land zijn zwak. Dus wilden ze een training van ons krijgen om onze hartklepvervangingspraktijken te zien door binnen te komen via de lies en de technologieën die we gebruiken. We hebben drie dagen lang onze kennis en ervaring met hen gedeeld. Ook hebben we de mogelijkheid geboden om vier casussen live te bekijken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-01-2022

Jan 02, 2022
Loading posts...