<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 15, 2022

Turkse artsen vinden nieuwe behandeling uit tegen hartritmestoornis

Een team van Turkse artsen onder leiding van cardioloog Abdulkadir Uslu heeft een innovatieve manier uitgevonden om een ​​patiënt met hartritmestoornis te behandelen. De nieuwe methode is opgenomen in het desbetreffende wetenschappelijke tijdschrift.

De 41-jarige patiënt Ercüment Taşkıran leed meer dan tien jaar aan terugkerende gevoelens van uitputting, flauwte en overmatig zweten als gevolg van zijn aritmie. Op een dag viel hij thuis flauw en werd daarop in het Koşuyolu Cardiologieziekenhuis in Istanbul opgenomen.

In het ziekenhuis werd bij Taşkıran atriale tachycardie vastgesteld, oftewel onregelmatige hartslag, een aandoening die op zichzelf niet levensbedreigend is, maar die zich kan ontwikkelen tot hartfalen als deze niet wordt behandeld.

Uslu en zijn team gebruikten daarop een methode die vaak wordt gebruikt om aritmie te behandelen, bekend als hartablatie. Wat dit specifieke gebruik van cardiale ablatiebehandeling anders maakt, is dat het team driedimensionale kaarten heeft gebruikt en zowel warme als koude soorten ablatie hebben gebruikt om de defecte geleidingspaden in het hart te elimineren.

Nadat Taşkıran volledig hersteld was, werd de behandeling aan de wetenschappelijke wereld gepresenteerd in een recent gepubliceerd artikel in het kritisch beoordeelde Journal of Electrocardiology.

Uslu liet in een reactie weten dat het geval van zijn patiënt zeer zeldzaam was en dat dit de reden is geworden waarom ze hebben besloten om de innovatieve methode toe te passen. “Na de behandeling was het (hart)ritme van onze patiënt weer volkomen normaal. Daarna had hij geen aritmie meer.”

“Onze patiënt had eerder hartfalen ontwikkeld als gevolg van aritmie. Nadat zijn ritme was genormaliseerd, zagen we dat zijn hartfuncties ook weer normaal werden. Taşkıran is nu erg gelukkig en we zullen het naproces ook volgen.”

Taşkıran zelf liet in een interview weten dat hij tien jaar lang het gevoel had dat zijn hart ondermaats presteerde. “Als gevolg daarvan was mijn levenskwaliteit erg laag”, zei hij. De 41-jarige man sprak verder de hoop uit dat de methode die werd gebruikt om hem te behandelen, andere patiënten met hartritmestoornissen ook zal helpen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-08-2022

Aug 15, 2022
Loading posts...