<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 03, 2017

Turkse auto-industrie breekt record aller tijden

De export van in Turkije gebouwde automobielen en motorrijtuigen zoals busjes, vrachtwagens en touringcars is nog nooit zo hoog geweest als vorige maand. De Turkse export van motorrijtuigen steeg in maart met 32 procent naar 2,7 miljard dollar.

Dat laat voorzitter Orhan Sabuncu van vereniging van exporteurs in de auto-industrie OIB schriftelijk weten.

“We spreken van een historisch succes. In maart 2008 was de Turkse export van motorrijtuigen 2,5 miljard dollar. Vorige maand is dat 2,7 miljard dollar geworden”, meldt OIB.

De Turkse export is in de afgelopen zes maanden steeds rond twee miljard dollar geweest, zegt Sabuncu. “Wij zagen de export naar de grote markten zoals Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Verenigde Staten en Polen met dubbele cijfers stijgen.”

Turkse auto-industrie breekt record aller tijden

Auto’s

De stijging van de export van automobielen is uitgekomen op 85 procent. De in Turkije gebouwde auto’s gingen vooral naar de VS (+ 206%), Italië (+ 114%), Duitsland (+ 108%), Frankrijk (+ 68%), Spanje (66 %) en VK (+ 32%).

De Turkse export van reserveonderdelen steeg ook voor de grootste markt (Duitsland) met 11 procent.

Bedrijfswagens

Turkije exporteerde in maart 48 procent meer bedrijfswagens naar het Verenigd Koninkrijk, beschouwd als de grootste markt, en 29 procent meer naar Frankrijk. Duitsland en Nederland zagen respectievelijk 13 en 63 procent minder bedrijfswagens uit Turkije.

Bussen

De Turkse export van bussen en touringcars naar Duitsland daalde met 18 procent. De export naar het Verenigd Koninkrijk steeg met 94 procent, naar Italië met 68 procent en naar Polen met 212 procent.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 03-04-2017

Apr 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...