<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 18, 2022

Turkse badplaats Antalya ontvangt recordaantal Duitsers en Britten

De Turkse badplaats Antalya is dit jaar tot nu toe door een recordaantal Duitse en Britse toeristen bezocht.

De vakantieplaats aan de Turkse Rivièra verwelkomde tussen 1 januari en 15 november meer dan 13 miljoen buitenlandse toeristen, een stijging van 48 procent ten opzichte van een jaar geleden, rapporteerde het toerismedirectoraat vrijdag.

Ondanks het einde van het hoogseizoen vliegen dagelijks nog steeds zo’n 8.000 tot 10.000 toeristen naar de vakantiestad, die 2.575 hotels en voorzieningen en een capaciteit van 635.000 bedden heeft.

Opnieuw vormden Russische toeristen het grootste deel van de buitenlandse bezoekers (2,8 miljoen). Duitsers volgden met 2,7 miljoen en de Britten staan op drie met 1,1 miljoen.

De toeristenaantallen overtreffen het niveau van voor de coronapandemie met een levendig seizoen dit jaar, reageerde gouverneur Ersin Yazıcı.

Hij verklaarde dat de oorlog in Oekraïne het toeristische profiel in Antalya een nieuwe vorm heeft gegeven en zei dat de mediterrane stad een sterke toename zag van toeristen uit Europese landen. “2022 was tot nu toe het jaar met het grootste aantal toeristen uit Duitsland en het VK”, benadrukte hij.

De gouverneur liet weten dat de inkomsten uit toerisme dit jaar naar verwachting met dertig procent zullen stijgen. “We hopen het jaar af te sluiten met 13,5 miljoen toeristen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-11-2022

Nov 18, 2022
Loading posts...