<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 12, 2020

Turkse binnenlandminister stapt op

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu legt zijn werk neer. Zijn besluit komt na beelden van burgers die voor chaos hebben gezorgd, uren voor de lockdown van 48 uur (2 dagen).

“Ik neem het besluit en de verantwoordelijkheid van de lockdown op me. Dat moest niet voor zulke beelden zorgen”, verklaarde Soylu, die erg geliefd is in Turkije. De beelden van massa’s mensen dicht op elkaar voor winkels gooiden roet in het eten: de succesvolle strijd van Turkije tegen covid-19.

Het besluit tot een straatverbod, welk niet gold voor mensen met een vitale beroep of andere cruciale taken, kwam heel kort op de ingang ervan, waarna mensen de lege straten opgingen.

Journalist Fatih Altaylı reageerde deels woedend op burgers die voor “twee flessen frisdrank” en “een pakje biscuits” de hele stad in gevaar hebben gebracht. Hij zat op dat moment, binnenkomst van het brekende nieuws, de voorzitter van de grootste oppositiepartij van Turkije (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, te interviewen.

Beelden

Later werd bekend dat een klein deel van de burgers, die voor de slechte beelden en chaotische taferelen hebben gezorgd, geen cruciale levensmiddelen aanschaften of brood inkochten die de volgende dag in elke stad zou worden uitgedeeld. Andere beelden van vechtende burgers bleken niet om brood te zijn, maar ontstond na een verkeersruzie.

Enkele winkeliers uitten ook hun ongenoegen dat er enkel “sigaretten” en “chips en pitjes” werden ingeslagen door mensen die elkaar duwden en covid-19 daardoor vrij spel kon krijgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-04-2020

Apr 12, 2020
Loading posts...