<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Aug 29, 2018

Turkse boogschutters blijven alle Europese records breken, nu tijdens EK in Polen

De Turkse boogschutters Mete Gazoz en Yasemin Ecem Anagöz hebben dinsdag twee records gebroken op een internationaal boogschiettoernooi in de Poolse stad Legnica.

Gazoz scoorde 686 punten tijdens de EK-kwalificatie op het onderdeel recurve voor heren, goed voor een Europees record. Het vorige record behoorde toe aan de Italiaanse boogschutter David Pasqualucci (685 punten).

Anagöz en Gazoz braken in Polen ook het wereldrecord in de recurve gemengde categorie. Zij scoorden 1.348 punten.

Sofia

De boogschutters waren recent terug van de Europese Grand Prix, een internationaal toernooi in de Bulgaarse hoofdstad Sofia dat in augustus werd gehouden, waar zij ook meerdere Europese records en een wereldrecord hebben gebroken. (LEES meer)

Gazoz had toen samen met Gülnaz Buşranur Coşkun de gouden medaille behaald en scoorde 1.333 punten in de categorie recurve voor jeugd. Gazoz won ook het goud in de recurve voor heren op hetzelfde kampioenschap. (LEES meer)

Berlijn

Gazoz en Anagöz waren de vorige recordhouders in dezelfde categorie met 1.307 punten op de Hyundai Boogschieten Wereldbeker 2018 in Berlijn op 16 juli.

Gazoz

Gazoz vertegenwoordigde ook Turkije tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio.

In een verklaring feliciteerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan de twee Turkse boogschutters voor hun prestatie in Polen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-08-2018

Aug 29, 2018
Loading posts...