<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2019

Turkse chirurgen geven jonge patiënt (16) beste feestcadeau ooit: een nieuw hart

De 16-jarige Sinan Çelik was zo ernstig ziek dat hij niet meer kon lopen, eten of ademen. Zijn hart begon het te begeven. Wilde de Turkse jongen nog leven, was een harttransplantatie nodig. Çelik woog inmiddels nog maar 35 kilo, het zag er niet goed uit voor de tiener.

Totdat op wonderbaarlijke wijze binnen een maand een geschikt hart was gevonden voor Çelik. Een Turks team van een van de beste artsen stond al klaar voor de transplantatie.

“Het transporteren van het hart naar ons ziekenhuis was ook een riskante operatie”, laat hartchirurg Prof. Dr. Korhan Erkanlı in een interview weten. “De operatie verliep vlekkeloos en snel. De patiënt kwam na vijftien dagen uit de intensive care.”

De kans bestond dat zijn lichaam het nieuwe orgaan zou afstoten, zei de Turkse hartchirurg. “Dankzij speciale medicatie wisten we alles in controle te houden. Nu verkeert hij in zeer goede situatie, hij herstelt snel.”

Çelik reageert dat hij eindelijk kan lopen en lachen. “Ik voel me zeer goed. Ik kan weer ademen. Dit is als een feestcadeau [Offerfeest] voor me.”

In Turkije hebben in de afgelopen vijf jaar zo’n vierhonderd harttransplantaties plaatsgevonden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-08-2019

Aug 10, 2019
Loading posts...