<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 10, 2020

Turkse coronatest geeft uitslag al binnen minuten: ‘100 procent nauwkeurig’

Een universiteit in het noordwesten van Turkije heeft een coronatest ontwikkeld die resultaten oplevert in acht minuten, maakten experts dinsdag bekend.

Mustafa Kemal Sezgintürk, hoogleraar Bioengineering aan de Çanakkale Onsekiz Mart Universiteit, liet weten dat met de nieuwe testkit snellere en betrouwbaardere resultaten kunnen worden verkregen in vergelijking met vergelijkbare tests in de wereld.

Rector Sedat Murat van de universiteit verklaarde dat het de coronatest de eerste in zijn soort is. “Niet alleen voor Turkije, maar ook voor de rest van de wereld.”

“Er zijn alleen antilichaamtesten in de wereld. Het nauwkeurigheidspercentage varieert met 63 procent in PCR’s. Met andere woorden, er is een foutmarge van ongeveer 40 procent, maar met deze test ontwikkeld door onze professor wordt een resultaat van 100 procent behaald in een korte tijd van vijf tot tien minuten”, vertelde de rector.

De test bepaalt ook of iemand eerder covid-19 heeft gehad.

Sezgintürk merkte op dat het team sinds half maart onderzoek doet met eigen middelen van de universiteit.

“Het product van ons project is een kit geworden die in zeer korte tijd, in acht minuten, resultaten produceert en veel nauwkeurigere resultaten geeft dan de tests die momenteel op de markt zijn. We staan ​​op het punt ons werk af te ronden.”

De kit is na een laatste optimalisatieproces klaar voor gebruik. De Turkse hoogleraar benadrukte dat ze wachten op patentrechten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-09-2020

 

Sep 10, 2020
Loading posts...