<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2018

Turkse dames schrijven geschiedenis in Hongarije

Het nationale worstelteam van Turkije heeft voor de eerste keer ooit drie medailles bemachtigd tijdens het wereldkampioenschap (WK) worstelen voor dames. Dat vond deze week plaats in Hongarije. Het gaat om twee zilveren (Elif Jale Yeşilırmak en Yasemin Adar) en een bronzen medaille (Buse Tosun).

De coach van het vrouwelijke worstelteam verklaart dat Turkse worsteldames met name na 2015 steeds meer succesvol presteren op internationale worstelarena.

“Tijdens het EK worstelen hebben we 5 medailles in de wacht gesleept en werden we derde als team. Vorig jaar pakte Yasemin Adar als eerste vrouw de gouden medaille in Parijs. Voor dit WK in Macedonië beoogden we weer op het schrijven van geschiedenis. Dat is ons gelukt”, zegt trainer Efrahim Kahraman.

Nog voor kort zou de Turkse trainer uitgelachen worden als hij zou zeggen dat de Turkse worsteldames voor grote prestaties zouden zorgen tijdens een EK of WK, laat Kahraman weten. “Na heel hard systematisch werken zien we dat het tij is gekeerd. We worden nu vaker net geen kampioen en rouwen om de tweede plaats. Nu verwachten we Olympische successen van ons team. Tijd voor geschiedenis schrijven tijdens de Olympische Spelen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-10-2018

Oct 25, 2018
Loading posts...