<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 01, 2018

Turkse defensiegigant test nieuwe torpedo’s van eigen makelij

Het toonaangevende Turkse defensiebedrijf ASELSAN heeft maandag zijn zogeheten nieuwe anti-torpedo torpedo succesvol getest. De wapen dient als tegenmaatregel.

De meest effectieve verdediging tegen torpedobedreigingen voor onderzeeërs en schepen wordt geboden door een combinatie van soft-kill- en hard-kill-methoden. ASELSAN, de belangrijkste producent van defensiesystemen in Turkije, heeft op eigen kracht gewerkt aan de ontwikkeling van deze technologieën.

Het bedrijf produceerde in korte tijd een prototype van Tork, een hard-kill-defensiesysteem tegen aankomende dreigingen, met steun van de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad van Turkije (TÜBİTAK).

De Tork is erin geslaagd tests in zee uit te voeren met de allereerste in eigen land geproduceerde sonarzoeker. Het systeem detecteerde en richtte zich succesvol op doelwitten tijdens tests die voor het eerst in Turkije zijn uitgevoerd.

“Tork benadert aankomend gevaar en explodeert op het effectieve bereik om zo het doelwit te vernietigen”, verklaarde ASELSAN. Ook kan het samenwerken met de ZARGANA en HIZIR, de voormalige Turkse verdedigingssystemen die ook raad weten met torpedobedreigingen

De Tork – die is uitgerust met Turkse hardware en software – zal schepen van strategisch belang in staat stellen om veiliger te varen op zee. Het is naar verwachting een van de belangrijkste onderwaterwapens van de toekomst.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-10-2018

Oct 01, 2018
Loading posts...