<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2020

Turkse Diyanet schenkt 1.700 huizen aan vluchtelingen in Noord-Syrië

De liefdadigheidsinstelling van de hoogste religieuze autoriteit van Turkije heeft als onderdeel van een hulpproject meer dan 1.700 huizen opgeleverd aan oorlogsslachtoffers in Syrië.

De Türkiye Diyanet Foundation (TDV) heeft sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 ononderbroken steun verleend aan oorlogsslachtoffers in alle gebieden: van voedselvoorziening, onderdak tot onderwijs in Syrië, is deze week verklaard.

Als onderdeel van het ‘One Goodness, A Warm Home Project’, dat in januari door TDV werd gelanceerd om een ​​warm thuis en een ordelijker leven te bieden aan vluchtelingengezinnen die worstelen om te overleven in tentensteden, leverde TDV met de meest recente oplevering in totaal 1.753 huizen aan Syrische gezinnen.

İhsan Açık, de tweede voorzitter van de raad van bestuur van TDV, zei dat de Turkse staat fungeert als een brug om hulp te bieden aan onderdrukten, minderbedeelden en slachtoffers.

Açık merkte op dat ze als onderdeel van het project 1.753 huizen bouwden in de regio’s Idlib en Azez in Syrië en deze aan gezinnen schenken dankzij de steun van verschillende niet-gouvernementele organisaties en donateurs uit Turkije en daarbuiten.

“We zijn ook begonnen met de bouw van 1.000 nieuwe woningen. We streven ernaar om 5.000 huizen in de regio te voltooien en deze aan vluchtelingengezinnen te overhandigen.”

“Onze woningen zijn 30 vierkante meter en hebben een woonkamer, keuken, badkamer en toilet. De huizen zijn bestand tegen allerlei slechte weersomstandigheden en bieden een gezonder leven aan onze gezinnen”, benadrukte Açık.

Hij benadrukte dat gezinnen die vanwege de burgeroorlog gedwongen waren te migreren eerder alleen in moskeeën en tenten konden wonen.

Volgens schattingen van de VN zijn er honderdduizenden mensen omgekomen en zijn meer dan 10 miljoen mensen ontheemd geraakt door de burgeroorlog en het Assad-regime in Syrië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-12-2020

Dec 25, 2020
Loading posts...