<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 11, 2021

Turkse donaties Offerfeest naar miljoenen behoeftigen in 70 landen

Turkse hulporganisaties zullen ook dit (corona)jaar tijdens de Islamitische feestdagen Eid al-Adha, oftewel het Offerfeest, vleesdonaties van het Turkse volk uitdelen in bijna 70 landen.

De Turkse Humanitarian Relief Foundation (IHH) is van plan vlees te verdelen onder ongeveer 5 miljoen mensen in 65 landen, is verklaard

Daarnaast wil de in Istanbul gevestigde Federatie van Humanitaire Verenigingen (IDDEF) 3,5 miljoen mensen bereiken met haar hulpprogramma dat 40 landen en 264 regio’s in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en de Balkan bestrijkt.

De Deniz Feneri Association is ook van plan om vleesdonaties te leveren aan 30 landen.

Doctors WorldWide zal ook hulp verlenen aan de behoeftigen in landen als Afghanistan, Bangladesh, Benin, Tsjaad, Ethiopië, Palestina, Niger, Pakistan, Somalië, Soedan, Syrië, Tanzania, Oeganda en Jemen.

Veel andere Turkse liefdadigheidsinstellingen zullen ook hulpevenementen organiseren, zowel in binnen- als buitenland.

Bovengenoemde hulppartijen zijn slechts het topje van de ijsberg. Verwacht wordt dat de Turkse zwaargewichten op het gebied van humanitaire hulp, TDV (Diyanet) en Kızılay (Turkse Rode Halve Maan), ook tijdens dit Offerfeest miljoenen mensen in tientallen landen zullen voorzien van offervlees en voedselpakketten.

ISN

Online doneren vanuit Nederland kan tot 19 juli via onder andere Islamitische Stichting Nederland (ISN/Hollanda Diyanet Vakfı).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-07-2021

Jul 11, 2021
Loading posts...