<< Terug naar home | Sport

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 03, 2016

Turks duo wereldkampioen taekwondo

Het Turkse duo Emirhan Muran en Kübra Dağlı zijn wereldkampioen Taekwondo Poomsae geworden tijdens het WK Poomsae 18 jaar Freestyle in Peru.

Emirhan en Kübra waren beter dan hun tegenstanders uit de Verenigde Staten, China en Duitsland en wisten daarmee de gouden medaille te bemachtigen.

Via Instagram laat Kübra weten zeer trots te zijn op de prestatie en bedankt al haar volgers voor hun steun.

Namens Turkije waren 36 sporters aanwezig in de hoofdstad Lima. In totaal kwamen de Turken met vier gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles in diverse categorieën terug naar eigen land. De overige twee goud ging naar het duo Mevlüt Pekcan en Serim Olgun Kahveci (leeftijd 30+).

De Wereld Taekwondo Federatie (WTF) meldt dat 760 sporters uit 55 landen hebben meegedaan aan het tiende Wereldkampioenschap Poomsae in Peru.

Poomsae is een schijngevecht tegen een of meerdere denkbeeldige tegenstanders, waarbij alle basisbewegingen van Taekwondo worden gebruikt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-10-2016 – Foto: Instagram kubra.dagli

Oct 03, 2016
 • Tamer Aslantas

  Wow, wat een grote prestatie! Wie zou hun leraar zijn aangezien ze beiden goud hebben!?

 • Ozturk

  Jaja, grootse prestatie van de Turkse sporters, wij zijn trots op ze!
  En wat een contrast met de Nederlandse delegatie:
  Nederland behaald 2x Brons, 3x 5e plaats, 1x 6e plaats en 1x 9e plaats op de WK Poomsae 2016 te Peru.

  Ik moest het even kwijt, want enige tijd geleden hadden we hier op dit forum een Nederlandse blaaskaak die heel nodig kenbaar moest maken dat Nederland op de Olympische spelen in Rio ook een paar medailles had gewonnen, en Turkije minder.
  Dat is nu dus even omgekeerd, dus zuig daar maar even aan beste Hollanders!

 • Sobieski

  Beste Ozturk, inderdaad. In Rio heeft u 9x mogen meegenieten met uw 2 paspoorten opzak. Het Wilhelmus heeft u 8x kunnen meezingen en het Turkse volkslied 1x. Dat is dan wel weer een voordeel als je van twee walletjes eet.
  Hoe zit eigenlijk als uw gelukkige dag aanbreekt en u eindelijk mag vertrekken uit het door u zo gehate en bespuugde Nededrland en naar het door u aanbeden en o zo geliefde Turkije; dient u dan afstand te doen van uw Nederlandse paspoort?

 • Ozturk

  Oh ja, klopt, het was 1 van uw aliassen die liep op te scheppen over Rio, alleen bent u vergeten dat u dat onder een alias schreef, en nu antwoord u als Sobiesiki omdat u u aangesproken voelde natuurlijk #valtdoormand#

  Paspoort:
  Eens gegeven, blijft gegeven, mijn waarde Sobiesiki.
  Maar doe een goed financieel bod met 6 hoge cijfers, en u krijgt het terug.

 • Sobieski

  Wacht even, u spuugt op alles wat Nederlands is en hemelt alles op wat Turks is. Maar om de daad bij het woord te voegen en te verkassen naar uw vaderland gaat u om geld bedelen? Hoe sneu!

 • Ozturk

  Niet zeuren meneer Sobiesiki, nu niet de gierige jood uit gaan hangen. Gewoon betalen. U wilt iets van mij, dus betalen. Zo niet, er niet meer over praten.

 • Sobieski

  Wel goed dat u uw anti-semitische drijfveren en houding niet langer verbloemd. Al eerder liet u merken in te stemmen, althans begrip te tonen voor de laffe aanslagen op joodse burger-doelen in Brussel en Parijs.

 • Omario

  Het wachten was op het trekken van de anti semitische kaart! Vink!

 • Ozturk

  U bent me voor meneer Omario.
  😀

 • Ozturk

  Ten eerste, ik zal niet ontkennen dat joden in het algemeen vanwege hun levenshouding en activiteiten in het midden-oosten niet mijn beste vrienden zijn.
  Dat betekent niet dat ik op enige wijze geweld propageer tegen joden of welk ander mens dan ook. Ik hoop alleen dat ze zich ooit beschaafder en socialer gaan gedragen.
  Het Turkije bashende gedrag dat u hier als jood op dit forum ten toon sprijdt helpt niet bepaald bij het omhooggevallen krikken van mijn beeld van de gemiddelde jood.

  Tweede punt:
  U verwart mij vast met iemand anders. Ik heb nooit begrip getoond voor welke aanslag op burgers, zelfs niet op militaire doelen, waar ook ter wereld, integendeel, ik verwerp dat soort acties ten stelligste.
  U moet mij heen woorden in de mond leggen of stigmatiseren.
  Voor deze zware beschuldiging bent u mij excuses verschuldigd, alvorens wij verder discussiëren.

  Ten derde:
  Terug naar het onderwerp. Gaat u nog betalen als tegenprestatie voor het inleveren van mijn Nederlandse nationaliteit?
  Ik denk het niet hè?
  Nou, dan blijf ik maar Nederlander en in Nederland wonen om zoveel als mogelijk te profiteren.

 • Sobieski

  Oh nee. Als u zich wil blijven kwellen door fysiek te verblijven in Nederland terwijl u spuugt op alles wat Nederlands is, be my guest. Wel een bijzondere vorm van masochisme die ik nog niet eerder aantrof. Ondank die afkeer van alles wat Nederlands is toch hier blijven om ‘zoveel mogelijk te profiteren’? Het profiel van u als persoon wordt met de dag duidelijker, dank daarvoor!

 • Ozturk

  Hoe meer ik profiteer, hoe minder er voor u overblijft. En dat geeft voldoening. Het lukt niet veel mensen om een Israëli geld af te pakken.

 • Sobieski

  Beste Ozturk, ik zou zeggen ‘whatever makes you happy’!

Loading posts...