<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 10, 2018

Turkse economie groeit alsnog

De Turkse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde tijdsperiode vorig jaar, zo meldt het statistiekbureau van het land maandag.

Het bruto binnenlands product (BBP) van Turkije bereikte 1 biljoen lira (187 miljard dollar) tegen de huidige prijzen, verklaarde TurkStat.

Een groep van 15 economen voorspelde eerder dat de Turkse economie met 1,7 procent zou groeien in de periode juli-september. De projecties van deskundigen schommelden tussen 0,5 procent en 3 procent.

“Het seizoensgezuiverd en kalendergecorrigeerd bruto binnenlands product daalde met 1,1 procent in vergelijking met het laatste kwartaal”, meldde TurkStat.

Volgens de herziene gegevens van de TurkStat groeide de economie van het land met 5,3 procent in het tweede kwartaal en met 7,2 procent in het eerste kwartaal.

De Turkse regering streeft naar een economische groei van 3,5 procent in 2020 en 5 procent tegen 2021 in het kader van haar nieuwe economische programma dat in september is aangekondigd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-12-2018

Dec 10, 2018
Loading posts...