<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2021

Turkse economie groeit flink met 7,4 procent

De Turkse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 7,4 procent gegroeid. Daarmee is Turkije het snelst groeiende G20-land geworden en staat het, na Chili, op de tweede plaats in de mondiale OECD-ranking.

Dat blijkt uit cijfers van het Turkse statistiekbureau TÜİK dinsdag.

OECD-landen groeiden tussen juli en september dit jaar met gemiddeld 4,5 procent, EU-landen met 3,9 procent en de eurozone met 3,7 procent. Nederland groeit op basis van voorlopige cijfers naar verwachting met 5 procent. Chili groeide op OECD-niveau het snelst met 17,3 procent.

De Turkse handelsminister Mehmet Muş liet weten dat Turkije zijn groei grotendeels te danken heeft aan de export, welke verder zal toenemen en records zal blijven breken.

In 2020 zag Turkije pieken en dalen vanwege de coronapandemie, maar wist alsnog te groeien terwijl bijna alle economieën in de wereld krompen of slechts sprake was van een kleine groei. Vorig jaar groeide Turkije in het eerste kwartaal met 4,4 procent, waarna het met 10,4 procent kromp. In het derde en vierde kwartaal groeide de Turkse economie respectievelijk met 6,3 en 6,2 procent. In het tweede kwartaal van 2021 Turkije groeide Turkije enorm met maar liefst 21,7 procent. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-11-2021

Nov 30, 2021
Loading posts...