<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2022

Turkse Eda Sayak wereldkampioen jeu de boule

De Turkse atleet Eda Sayak is zaterdag wereldkampioen raffa, onderdeel van de balsport jeu de boules, geworden.

Tijdens de halve finale van de categorie gouden punten voor dames in de discipline Raffa versloeg de nationale jeu de boules haar Kroatische tegenstander met 12-3 en bereikte de finale. Daar evenaarde ze haar haar Chileense rivaal Franca Martini en pakte de wereldtitel door haar tegenstander met 17-14 te verslaan.

De Turkse atleet ervoer grote vreugde na haar wereldprestatie. Spelers en coaches van het nationale team van Turkije deelden het geluk van Eda, die met de Turkse vlag over de baan toerde.

Aan het WK in het Toroslar Bocce Facility in het Turkse Mersin namen zo’n 52 teams en ongeveer 400 atleten uit 37 landen in twee disciplines deel. De indoorsportlocatie heeft 16 banen voor jeu de boules-evenementen en bevindt zich in de wijk Toroslar.

De gouverneur van Mersin, Ali Hamza Pehlivan, burgemeester Atsız Afşın Yılmaz, voorzitter van het Internationale Bocce Confederatie Mutlu Türkmen en de plaatselijke sportdirecteur Ökkeş Demir waren ook aanwezig en feliciteerden Sayak persoonlijk.

Jeu de boules is een balsport met metalen ballen uit Frankrijk, waar het door zo’n 18 miljoen mensen wordt gespeeld. De nadruk ligt meer op behendigheid dan fysieke kracht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-11-2022

Nov 06, 2022
Loading posts...