<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 07, 2019

Turkse en Europese universiteiten vormen nieuwe alliantie

Een Turkse universiteit treedt toe tot acht andere scholen als stichtend lid van een alliantie die is opgericht met het doel de “waarden van de Europese Unie” in het hoger onderwijs te bevorderen.

Technische Universiteit Istanbul (ITU) wordt een van de oprichters van de European Engineering, Learning Innovation and Science Alliance (EELISA), maakte de Turkse universiteit deze week bekend.

ITU verklaarde dat leden van een universitaire delegatie onder leiding van rector Mehmet Karaca op 29 januari in Madrid samenkwamen met vertegenwoordigers van verschillende Europese universiteiten met het oog op onderwijs- en onderzoekspotentieel.

Volgens de verklaring is EELISA gericht op het vinden van oplossingen voor sociale kwesties en het versterken van de “waarden” van de Europese Unie op het gebied van het hoger onderwijs.

Het beoogt ook universitaire strategieën aan te passen om ze in overeenstemming te brengen met de doelstellingen van duurzame ontwikkeling en de mobiliteit van technische studenten en aanmoediging van academisch en administratief personeel.

De verklaring verwijst ook naar gendergelijkheid, erop wijzend dat vrouwen dezelfde rechten zouden moeten genieten als mannen in het ingenieursberoep.

De vergadering is bijgewoond door vertegenwoordigers van de Polytechnische Universiteit van Madrid (Spanje); Budapest Technology and Economy University (Hongarije); Polytechnische universiteit van Bukarest (Roemenië); en Friedrich Alexander University van Erlangen-Nurnberg (Duitsland).

Vertegenwoordigers van verschillende prestigieuze technische scholen – waaronder Chimie ParisTech, Ecole des Ponts et Chaussees ParisTech, ENSTA ParisTech en Mines ParisTech – waren ook aanwezig.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-02-2019

Feb 07, 2019
Loading posts...