<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
Nov 04, 2016

Turkse foto’s couppoging in Rotterdam voor Nederlanders

Om het Nederlandse volk bewust te maken wat er zich tijdens de couppoging in Turkije heeft afgespeeld, is er een foto-expositie geplaatst in Rotterdam.

Veertig foto’s van een Turks persbureau, geplaatst door de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD) voor het WTC in het centrum van Rotterdam, moeten meer duidelijkheid geven wat Turken hebben meegemaakt op 15 juli door de couppoging van terreurgroep FETO.

turkse-fotos-couppoging-in-rotterdam-voor-nederlanders3

“Ons doel is om Nederlanders beter te informeren”, zegt UETD-vicevoorzitter Hasan Tekten. De berichtgeving van de Nederlandse media over de couppoging was partijdig, meldt Tekten. “Het Nederlandse volk heeft niet begrepen wat er gebeurde op die nacht.”

Voorbijgangers kregen van UETD-vrijwilligers informatie over de couppoging waarbij ook vragen zijn beantwoord. “We begrijpen het nu beter. We zijn onder de indruk van de foto’s”, zijn enkele reacties geweest.

turkse-fotos-couppoging-in-rotterdam-voor-nederlanders2

De fotogalerij staat twee dagen, 3 en 4 november, in Rotterdam.

turkse-fotos-couppoging-in-rotterdam-voor-nederlanders4

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 04-11-2016

Nov 04, 2016
 • Omario

  Zelfs al zouden ze erbij zijn geweest, dan nog zouden veel blijven zeggen dat het allemaal in scène is gezet en dat Erdogan er achter zit. Wellicht dat ze een keer zelf een coup moeten meemaken.

 • Ammon Teremun

  Een week waarvan veel Turken dachten dat het nooit zo ver zou komen: de arrestatie van dertien gekozen volksvertegenwoordigers.
  Eerder deze week werden in Diyarbakir ook de democratisch gekozen Koerdische burgemeesters opgepakt. Ze werden vervangen door een bewindvoerder, aangewezen vanuit de hoofdstad Ankara.

 • Jan met de Pet

  Dan mag jij hier uitleggen waarom Hakan Fidan een fantastische job heeft gedaan. 300 mensen dood en de geheime dienst heeft geen enkele fout gemaakt. Was het een zet van Erdogan, was het bekend maar hebben ze deze mensen opgeofferd omdat het Erdogan goed uitkomt, of heeft de MIT geen taak om de staat veilig te houden? Vragen, vragen en nog eens vragen, maar er komt geen sluitend antwoord. Wellicht moeten we het zelf mee maken, wellicht kunt u het hier uitleggen.

 • Leyla

  Ik begrijp het echt niet. Zow veel.mensen gaan doot door pkk handerde kinderen zonder vader. Nu worden ze op gepakt omdat ze pkk steunen .wat is er nu raar . Natuurlijk moeten opgepakt worde. Mijnbetref mogen ze doodstraf dat zal mijn niet pijn doen als ik aan die kinderen denk warom.word erdogan nu beschuldigd nauw dat moet ik niet raar vinden hij hep de macht hij is noslim dat is al genoeg om hem te haten he 😉

 • Ayhan

  Wel erg laat maar goed zoals men zegt beter laat dan nooit
  Eindelijk kunnen de mensen zijn wat er daar allemaal is gebeurd

 • Ayhan

  misschien dat het bij je op zal komen dat bij de MIT voorheen FETO terroristen zaten en meteen na de coup hadden ze 100 MIT personeel ontslagen

 • Jan met de Pet

  Dus omdat de MIT vol zat met mensen die een coup pleegde heeft Hakan Fidan diezelfde dienst goed geleid? Heeft hij niet gefaald met zijn werving en selectiebeleid? Heeft hij de mogelijkheden van Gülen verkeerd ingeschat? Zijn dienst, waar hij verantwoordelijk voor is, heeft gefaald met 238 dodelijk slachtoffers en ruim 2200 gewonden tot gevolg. Zelfs in een apenland zou zo iemand zijn baan verliezen.

 • Ayhan

  komt er bij jou ook niet op dat die FETO terroristen ook voor Hakan Fidan er waren ????

 • Ayhan

  242 sehit en 2198 gazi mocht je dat ook willen weten

 • Jan met de Pet

  Duidelijk verhaal. Lekker kort ook.

  Doe trouwens wat aan je Nederlands. Je woordkeuze en spelling komen niet echt overeen, bijna of je moedertaal Nederlands is op een fatsoenlijk niveau.

 • Ayhan

  sana bir sey mi giriyor oglum ?

 • Omario

  Beste Jan,

  Ik kan jou daar helaas geen antwoord op geven. Wat ik wel weet en heb gezien is dat er ruim 200 mensen zijn vermoord door de terroristische coup welke mogelijk gepleegd is door FETO. Daarnaast is het parlement gebombardeerd en zijn er duizenden gewonden gevallen. En dat door mensen die tegen democratie zijn. We moeten niet om de pot heen draaien en zeggen dat Erdogan er achter zit omdat het Westen deze man niet mag. Er is van alles aan te merken op de man alleen zeggen dat hij er achter zit is een leugen.

 • Ozturk

  Waarom probeert u het niet eens in het Turks?
  Of nou vooruit, dat wordt toch niets, (steenkolen)Engels mag ook.

  Zwak hoor, iemand op zijn taalgebruik aanvallen. Reageert u nu maar op de boodschap.
  Niet dat dat veel uitmaak trouwens, u heeft toch stemrecht in Turkije, dus 0,0 invloed.
  Praat maar raak.

 • Jan met de Pet

  Wat wil je daarmee zeggen? Is hij verantwoordelijk voor de staatsveiligheid en heeft hij die taak goed uitgevoerd. Als je niet in staat bent om je dienst op orde te houden, en je personeel te controleren dan zou ik verwachten dat zo’n persoon ontheven wordt uit zijn functie. Schorsing zou een eerste stap zijn. Maar een dienst die binnen enkele uren lijsten kan aanleveren heeft die lijsten van te voren klaar liggen. Ze hebben hier niks mee gedaan met een coup tot gevolg. Als hij medeverantwoordelijk is voor deze coup zou dit gevolgen moeten hebben. En nee, dit is geen beschuldiging dat hij mede organisator is. Maar hij heeft deze functie vanaf 2010. Gülen ging naar de VS in 2009. Dan weet je een jaar wat er speelt, en in 6 jaar lukt je het niet om zo iets in je eigen organisatie op te lossen? Dat is je belangrijkste taak, en als je dat niet kan, dan lijkt het mij dat er heel snel een capabel persoon zou moeten komen.

 • Ozturk

  Als u dat nu vind, dat het personeelsbeleid niet optimaal was voor de coup, dan zult u nu vast beter begrijpen waarom er zoveel personeel wordt ontslagen en vastgezet. Daar is dus blijkbaar een goede reden voor, waar u dan ook vast wel achter staat? Of dat ook niet?

 • Jan met de Pet

  Du u gelooft dat dit het Nederlands is van een buitenlands iemand? Ik weet dat er soms hier getrold wordt, en ik neem hier aan dat het hier ook om zo iemand gaat. En ik denk dat u dat ook doorhebt, alleen het geeft u een mogelijkheid om geen inhoudelijke reactie te geven.

 • Ozturk

  Gülen ging naar de VS in 2009 dus?
  Dan weten we ook weer hoe goed de schrijver van dit bericht is geïnformeerd en hoe serieus we hem moeten nemen.

  Gaat u zich nu weer met PVV zaken bezig houden, waar u meer verstand van heeft en wat u aangaat?

 • Ozturk

  En wat gaat u hier nu aan doen heer Teremun?
  De Turken zelf staan erachter, dus wat kúnt u doen?

  U kunt besluiten niet meer met ons om te gaan en niet meer met ons te praten.
  Maar ook dat komt ons wel goed uit.

 • Ozturk

  Volgens mij behoeft uw eigen tekst ook nog enige revisie. Er is geen touw aan vast te knopen.

  En nee, Leyla is geen trol. U wel meneer Bart

 • Jan met de Pet

  De opmerking van Omario is of de coup wel of niet door Erdogan is georganiseerd. Maar de schijn heeft de MIT wel tegen zich als ze ondanks deze doden en gewonden “goed” werk heeft afgeleverd. Als de coup door Gülen is georganiseerd dan is het de taak van een inlichtingendienst om dat te voorkomen. Daar hebben ze gewoon in gefaald of het op zijn minst doelbewust doorgelaten. Als dit bewust is doorgelaten, dan kan het zijn dat dit een beslissing op het hoogste niveau is. Dan heeft hij en Erdogan dus bloed aan zijn handen, niks mis mee, maar dan weten we wel waar het op staat. Als het door zijn medewerkers is tegengehouden, dan heeft hij gewoon zijn dienst slecht geleid en zou hij daar voor ontslagen dienen te worden.

  Maar wat ik hier in de reacties mis is een duidelijke conclusie: heeft hij gefaald of heeft hij iets te maken met de coup. Als dat eerste waar is zou dat gevolgen hebben voor zijn functie, is het tweede waar, dan is daarmee de door Omario opgewekte vraag beantwoord.

 • Omario

  Beste Ammon,

  U had daar moeten protesteren man en zeggen dat Erdogan er achter zat en dat Turkije en verrot land is. U had echt een statement kunnen afgeven zo.

 • Omario

  Beste Jan,

  Waarom reageer je niet gewoon onder je eigen namen: Sobieski/Bart Pro Xybel? Wat heeft het voor zin om een ander niet geregistreerde naam te gebruiken waarbij overduidelijk te zien is dat het allemaal 1 en dezelfde persoon is die hier berichten plaatst. Kom op man en doe jezelf een plezier.

 • Jan met de Pet

  1999. Maar dan is er dus al tijd zat om een organisatie door te lichten. Daar heb ik inderdaad te snel gelezen. Maar goed, die termijn van 2010 tot 2016 blijft staan. En nu wil ik weten of Hakan Fidan zijn werk goed gedaan heeft, of heeft hij gewoon de coup door laten gaan. Zo is zijn stijl wel geloof ik: if legitimacy is an issue, I can simply send a few men there and have them launch missiles over to us. Legitimacy is not a problem. Legitimacy can be manufactured.

 • Jan met de Pet

  Ik geloof dat we bij het eind van de discussie gekomen zijn. Nu komt er geen inhoudelijk antwoord meer.

 • Omario

  Beste Jan,

  Ik zie al dat Bart Pro Xybel, uw ander account al aardig actief is dus niet jokken he!

 • Ozturk

  Wat had u daar gedacht? Dat we hier op dit forum op een willekeurige vrijdagavond in 10 minuutjes even snel het raadsel van de coup even op zouden kunnen lossen?
  Werkelijk?

 • Zwennis

  Hij stuurde toch zijn burgers er op af om de coupe plegers aan te vallen. Alle vliegveldn waren bezet en hij vliegt gewoon terug naar huis. Wa net op tijd weg uit hotel. Zal allemaal wel maar geloof er niets van. En volgens mij ook niet dat het de gullen beweging was want die hebben zo als we aan de ontslagen etc van journalisten rechters generaals etc die hier bij horen zo veel aanhang dat de coup echt wel gelukt was

 • Ammon Teremun

  Beste Jan,
  Leyla is 1 van 5 accounts van de hr Ozturk.
  Dit heerschap is zo verzekerd van superieure Turkse manier van handelen dat eigenlijk een discussie met hem aangaan geen enkele zin heeft.
  Al wordt de almachtige veroordeeld met keihard bewijs, dan praat hij het nog goed.
  Als dit heerschap geen argumenten meer heeft in deze discussies, wordt er overgeschakeld naar je ouders in een verzorgingstehuis die zich de hele dag maar onderplassen en eigenlijk beter af zijn met een cyanide pilletje wat volgens hem iedereen in Nederland wel doet als ze de kans krijgen. Als dit niet voldoende is wordt sebrenica er ook nog even bijgehaald en dat we toch wel op een zinkend schip zitten.
  Als het niet meer past in het straatje van hem, wordt iedereen door de grote voorzitter van dit forum opgeroepen om u te negeren.
  Dit alles wordt door hem geregisseerd vanuit het comfortabele Nederland.
  Negeer hem, dan ben je het beste af.
  De Hr Ozturk is de opper trol van dit forum, maar ja wat wil je met 5 a 6 accounts.

 • Ammon Teremun

  Ik zal nooit mijn mond houden en zeker niet tegen u.
  U gaat mij in tegenstelling van andere Turkse andersdenkenden, niet monddood maken.
  Ik zal mij altijd blijven verzetten tegen overgekwalificeerde propagandisten zoals u.
  Dit zal u niet bevallen, jammer, want er maar aan.
  Het komt u goed uit als ik besluit niet meer met u te praten op dit forum. Gaat niet gebeuren.
  Dat de Turken hier achter staan is een constatering in uw belevingswereld, dit neem ik niet serieus.
  Turkije komt langzaam maar zeker alleen in de wereld te staan onder de regie van de grote leider.
  U wilt hiet nog niet aan maar dat komt vanzelf. In uw belevingswereld is het huidige Turkije de leidraad voor de rest van de wereld.
  Eigenlijk heb ik wel medelijden met u dat u al zover heen bent.

 • Ammon Teremun

  Beste Hr Ozturk, ik heb al genoeg gezien in het nieuws. De andersdenkenden in Turkije jammer genoeg niet omdat zo’n beetje alles geblokkeerd op het internet is in opdracht van de grote leider.
  U raaskalt wat dat betreft nog harder uit het comfortabele Nederland.
  U vergeet een ding, pen en papier zij geduldig en machtig.

 • Omario

  Beste Ammon,

  Omario is de naam maar dat even terzijde. Het gaat nier zozeer of u genoeg heeft gezien in het nieuws. Het gaat erom dat u nu echt een statement had kunnen afgeven en het echte verhaal had kunnen vertellen aan al die Nederlanders die erin trappen. Waarom heeft u dat dan niet gedaan?

 • Ayhan

  Beste Zwennis

  Allereerst hij stuurde de mensen niet de straat op om die coup plegers aan te vallen maar om te laten zien dat ze tegen de coup waren ( dus het volk heeft geen wapens gebruikt )

  Hij vloog niet gewoon naar huis eerst heeft hij vanuit die hotel met Facetime heel Turkije via verschillende TV stations aangesproken om straat op te gaan om te demonstreren tegen de coup
  Net nadat hij met zn gezin kinderen en klein kinderen waren vertrokken met helikopter naar vliegveld vielen de geüniformeerde terroristen de hotel aan en vermoordden 2 politie mensen

  Met de vliegtuig wederom met zn gehele familie( ze weigerden allemaal om uit te stappen) waren ze onderweg naar Istanbul en gelijk werd er propaganda gemaakt dat de president asiel had aangevraagd in Duitsland en de Straford die gaf op Twitter de vlieg coördinaten van de vliegtuig zodat de 2 straaljagers konden zien waar ze vlogen om vliegtuig neer te halen

  Het gaat niet “”volgens jou”” blijkbaar weet je van de gehele coup niets dan alleen wat de gemanipuleerde media laat zien

  En nu over de FETO terroristen beweging die gesteund is door de CIA ( nergens in de hele wereld wordt er coup gepleegd zonder hulp van de CIA zegt een NSA national securety agency medewerker ene Wayne Madsen zie you tube ) dus ook in Turkije die bewuste dag waren 13 CIA medewerkers in istanbul gesignaleerd in Splendid hotel bij Buyuk ada de incheck lijst heeft de regering met namen van alle personen waaronder Henry Barkey is een jood die in Turkije is geboren in plaatsje Izmir en natuurlijk niet te vergeten Graham Fuller die heeft jaren in Turkije gewerkt zo gek op ons land dat hij zn dochter Ankara heeft genoemd die persoon is degene die FETO terrorist naar Amerika heeft gehaald en daar ook alles heeft gedaan zodat hij zijn greencard kon krijgen ik moet je ook hierbij vermelden dat die FETO niet eens de lagere school heeft afgemaakt
  Je moet niet vergeten dat FETO al 40 jaar op schoot zit van de CIA dus die moet alles doen wat hem gezegd wordt de reden waarom de coup mislukt is ze hadden ( CIA en FETO+zn honden hadden nooit rekening gehouden dat de mensen zoveel van Erdogan hielden wat weer natuurlijk laatste jaren de gemanipuleerde media in de wereld alleen maar werd voorgeschoteld dat de gehele bevolking Erdogan niet zou willen (hahahahah ) dit is echt de waarheid maar goed verder
  FETO is wel al 40 jaar bezig met zn mensen overal in te zetten doormiddel van stelen van antwoorden exames
  ze moesten snel handelen de coup zou later moeten gebeuren de CIA drukte dit door omdat Turkije goede banden ging aanhalen met de Russen ze dachten dat het voldoende was door straaljager van de Russen neer te halen ( overigens dat waren ook piloten van FETO ) ook die zitten vast Erdogan heeft het goedgemaakt doormiddel van een brief naar Poetin te sturen daarom werden de Amerikanen helemaal gek
  FETO heeft veel hoog geplaatste militairen maar niet op de hoogste posities dat was funest voor hun ik hoop je hiermee een goede uitleg te hebben gegeven mocht je meer te interesseren wat er nou echt zich heeft afgespeeld in Turkije tijdens en de coup raad ik je aan om stukken van Ergun Diler te lezen die maakt ook programma’s voor de tv die journalist geeft namen links alles wat er zich afspeelt hij is erg goed op de hoogte als je alles leest na 15 julie dan ben je ECHT goed op de hoogte wat er zich allemaal afspeelt

  PS voor de geïnteresseerden onder ons vanavond om 21’00 Turks tijd is er weer een proggramma van Ergun Diler en Bekir Hazar

 • Henk

  Jan heeft wel een punt. Als de MIT zo hard faalt, dan zou het gevolgen dienen te hebben. De coup zal hier, op een Pro-Erdogan site niet opgelost worden. Maar er kan hier niet eens kritisch gekeken worden naar een man die zijn werk goed deed en medeplichtig is, of zijn werk slecht deed en op zou moeten stappen. Of u dient hier te kunnen motiveren waarom deze man geen blaam treft.

 • Ozturk

  Heer Henk,

  Jan heeft helemaal geen punt.
  En wat bedoelt u eigenlijk met ‘De coup zal hier, op een Pro-Erdogan site niet opgelost worden’?
  U bent vooringenomen, want daarmee suggereert u dat Erdogan schuldig is, en dat de puzzel rond de coup dáárom hier niet opgelost kan worden.
  Immers, als Gulen schuldig zou zijn, waarom zouden we dat hier dan niet even op kunnen lossen (als we de informatie zouden hebben)?

  Veder bestaat er niet 1 coup op de wereld die een regering van het bewuste land van tevoren aan heeft zien komen, anders zou zo’n coup wel voorkomen worden, denkt u ook niet?

  Van mij hoeft Fidan helemaal niet op te stappen. Dat is ook weer zoiets typisch westers: ‘verantwoordelijkheid nemen’. En dus moet er iemand opstappen die over veel informatie beschikt en juist heel geschikt is om de situatie op te lossen.
  Nee, we zullen op zijn Nederlands een nieuw persoon aanstellen, die zich eerst eens 3 maanden moet gaan inwerken en verdiepen in de materie. Dacht u dat daar tijd voor is?

  Weet u, het blijkt mij keer op keer, dat de Nederlanders op dit forum gewoon absoluut niet de ernst van een coup begrijpen. Voor u is dit net zoiets als een relletje met krakers op de Dam of zoiets.
  Het is niemand toe te wensen, maar als u dan perse hierover mee wilt praten, dan zou het goed zijn om eens een coup meegemaakt te hebben.

  Alles bij elkaar genomen zit uw hele hoofd eigenlijk gewoon vol met verkeerde of vooringenomen standpunten en heeft u een groot gebrek aan empathie.

 • Tamer Aslantas

  Jij bent een tikkeltje gemisinformeerd Ammon. Deze mensen zijn niet zonder reden opgepakt. Weet jij de reden eigenlijk wel?

 • Henk

  Oz,

  Als je het punt niet snapt van Jan, dan moet je eens kijken naar je eigen logica. Hier faalt iemand, maar treft geen blaam, terwijl een Gülen aanhanger dus opgepakt mag worden voor zijn lidmaatschap zonder dat er verder bewijs is van een actieve deelname aan de coup.

  Daarnaast is het juist de taak van een geheime dienst om van te voren te weten wat staatsvijandelijke groepen aan het doen zijn en van plan zijn. Daarmee heeft hij dus laten zien dat hij niet in staat was om het risico te inventariseren.

  En wat ik bedoel met een Pro-Erdogan is dat als je de politieke kleur van de artikelen en reacties bekijkt dat het wel erg Pro AKP of pro Erdogan is. Om tot een oplossing te komen lijkt het mij logisch of alles te bekijken. En gezien het feit dat de Erdogan als als aanklager en rechter heeft opgetreden is het al klaar met het hele proces: Gülen is schuldig. Met die instelling zal er gewoon geen oplossing komen.

  En nee, u snapt de Nederlandse houding niet. Gülen is een enge gevaarlijke man. Dat is volkomen duidelijk, maar dat geld voor veel meer Turkse instellingen en partijen. Wat dat betreft is de coup lood om oud ijzer. Wat er echter nu gebeurd is dat Erdogan op zijn dit misbruikt om de rechtstaat uit te kleden. Leg mij eens even uit wat welke leraar gedaan heeft met de coup zodat het logisch is om hem nu te ontslaan en vast te zetten. Waarom wist de MIT binnen uren wie er allemaal achter zat, lagen die lijsten al vooraf klaar? Erdogan is al jaren lang bezig met de rechgtstaat aan het uihollen. Zijn internationale diplomatiek is gewoonweg hufterig Dus verwacht niet dat wij medelijden hebben als een despoot te maken krijgt met een putsch.

 • Ammon Teremun

  Welkom bij de pro erdo roadshow!

 • Ozturk

  Heer Henk,

  De naam is Ozturk. Meneer Ozturk voor u.
  Koosnaampjes geeft u maar aan uw vrouw (als er een vrouw is die het met u uithoudt) en aan mensen met wie u geknikkerd heeft.
  Ik ben geen van beiden.

  U bent de advocaat van Jan begrijp ik? Oh nee, gewoon een alias van Sobiesiki / Bart zie ik nu, net als Jan dat is. Ok, dat geeft u recht van spreken.

  Het is de taak van een geheime dienst om dingen te weten.
  Waarom wist de Belgische dienst dan niet dat er een aanslag op Zaventem gepleegd zou worden?
  Frankrijk Bataclan (onder andere)?
  VS Twin towers 9/11?
  Frankrijk Nice?
  Spanje treinstation Madrid?
  VK aanslagen metro?
  etc. etc?

  MIT had die lijsten al sinds 2013 klaar liggen, ze zijn slechts versneld naar buiten gebracht. Niemand ontkent dat.

  U heeft geen medelijden dat de ‘despoot’ met een putsch te maken krijgt?
  Hiermee heeft u zichzelf met onmiddellijke ingang gediskwalificeerd voor verdere discussie.
  De putsch raakt voornamelijk het Turkse volk, en niet de ‘despoot’. Uw opmerking is hufterig en benden alle peil en respectloos jegens de doden en gewonden van 15 juli.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Gaat u mij negeren? Werkelijk? Hieperdepiep hoera.
  En al mijn ‘5-6 andere accounts’ gaat u ook negeren?
  OK, dan bent u hier dus uitgediscussieerd. Tot ziens.

  Maar u houdt van discussiëren, dus ik gun u een forum om uw ei op kwijt te kunnen. Daarom laat ik u weten dat er op http://www.egyptischelandverlaters.nl ook leuke discussies worden gevoerd, over de misstanden in Egypte onder Sisi en vroeger onder Mubarak, door wie veel mensen het land hebben moeten ontvluchten en noodgedwongen in landen als Nederland hebben moeten assimileren.

  En nu geen verhalen ophangen dat u het hier zo naar uw zin heeft etc. U heeft gewoon geen alternatief en bent gedwongen om te assimileren en op lui als Sobiesiki/Bart/Henk/Jan te lijken en net zo harteloos als hen te worden, terwijl u uw prachtige Egyptische land en cultuur achter u heeft moeten verbranden.

  Dus, nu aan het werk tot uw 72e, en dan het bejaardentehuis in.
  Als u er genoeg van heeft kom ik graag even langs om uw stervensbegeleider te zijn, dan geef ik u graag het pilletje als u zover bent.
  Heer Teremun, zie nu toch eens wat u was en wat u geworden bent. Ik heb medelijden met u.

 • Ozturk

  U mag praten wat u wilt, u zult geen enkele Turk beïnvloeden. Integendeel, met uw voortdurende gemekker en negatieve praat sterkt u Turken alleen maar in hun opvatting dat ze van buitenstaanders zoals u geen enkele steun hoeven te verwachten en zullen ze nog meer de rijen sluiten en hun eigen gang gaan.

  En u kunt er niets aan doen. Helemaal niets. U heeft 0,0 invloed.
  U ziet toch vandaag ook weer?
  De EU keurt de arrestaties van gisteren ‘ten strengste af’.
  En wat doet Turkije vandaag? Die arresteert nog eens 9 parlementariërs. Heerlijk, zoals Turkije de EU compleet negeert en een dikke middelvinger geeft.

  En wat zegt de EU?
  ‘Wij overwegen de toetredingsonderhandelingen stop te zetten.
  U kunt er op rekenen dat morgen nog meer arrestaties zullen volgen, al is het maar om de EU nog even heel goed duidelijk te maken, dat Turkije gewoon niet meer onder de indruk is van de tandeloze EU.

  En wij zijn hier op dit forum niet onder de indruk van uw mening.
  Maar u mag hem geven, wij blijven democraten.

 • Ozturk

  Uzelf bent echter heel erg onmachtig.
  Al schrijft u boeken vol, u zult nooit invloed op de gang van zaken in Turkije hebben, want u heeft geen Turks stemrecht.
  Ja, dat is lastig he? Hoe gaat u hier nu op antwoorden…

 • Ozturk

  U gelooft er niets van.
  OK.
  En wat moeten we nu met deze boodschap?
  Geloven doen we in de kerk meneer Zwennis.
  Wat u gelooft interesseert ons niet, misschien gelooft u ook wel in de Kerstman.

 • Ozturk

  Geachte heer Ayhan,

  Ik ben bang dat we niet veel meer van meneer Zwennis zullen vernemen na uw degelijke uitleg, waarvoor dank. Daar valt niet veel tegenin te brengen namelijk.
  Dit soort types komen alleen maar naar een forum als dit om te zeggen ‘ik geloof er niks van’.
  Zij denken dat hier alleen maar een stel domme Turken zitten die direct op hen gaan schelden als ze zoiets schrijven. En dan kunnen zij daar weer fijn tegenin gaan schelden, want op dat niveau kunnen ze wel meekomen.
  Ik denk niet dat meneer Zwennis verwacht had zo’n uitgebreid antwoord te krijgen als u hem gaf. Zijn niveau lijkt me duidelijk te laag om iets tegen uw betoog in te brengen.

  Saygilar.

 • Ammon Teremun

  Hr Ozturk nogmaals, u maakt hier niet uit wie wel of niet gediskwalificeerd wordt. Iedereen mag reageren op dit forum of u dit nou bevalt of niet. Of gelden soms Turkse regels hier?

 • Ammon Teremun

  U krijgt ook een strakke plasser over Egypte, Sisi, bejaarden tehuizen en pilletjes.
  U word steeds zieliger in uw betogen. Geeft niet als u niks meer te vertellen heeft.
  Enfin weer 10 miljard minder. Nog eventjes en u kunt naar de afkickkliniek voor gefrustreerde erdo gangers.
  Of had u ook liever een pilletje gehad. Ik stuur ze wel op naar uw psychiatrische kliniek.

 • Ammon Teremun

  Ik zou zeggen ga zo door des te eerder zijn we van deze idioterie af en kan dit forum ook gesloten worden.
  Eindelijk worden ze wakker in Europa.
  Dit land is totaal gediskwalificeerd voor Europa, laat ze het lekker uitzoeken aan de andere kant van de bosporus.
  Auf wiedersehen middeleeuwen.

 • Ammon Teremun

  Ik en Turks stemrecht?? Gelukkig niet want als ik moest stemmen werd ik meteen opgepakt als een andersdenkende (in de Turkse volksmond :terrorist)

 • Ayhan

  Geachte heer Ozturk ,

  Het is echt jammer dat sommige figuren hier op dit forum niet komen voor te discussiëren over bepaalde situaties maar echt gewoon om te gallen
  maar gelukkig geven we hun de respect op de manier die ze willen
  ik vind jammer dat heer Roel niet meer is hier dat is nou een man maar dat zie je ook aan zn manier van schrijven en respect naar anderen toe
  ik was een tijdje in gesprek met die Portiek nicht ( deze keer heet hij bart ) maar goed zoveel uitgelegd over wat er allemaal zich afspeelt in Turkije maar het gaat niet om hem om de discussie maar gewoon om te irriteren dus opgegeven moment nodig ik hem uit om te eten in een restaurant en die portiek nicht maakt me uit voor een homo tja dan zal je ook krijgen hoe je het wilt hebben
  we gaan gewoon door hier de waarheid over Turkije vertellen al gaan ze op hun hoofd staan
  islerinde basarilar dilerim Allaha emanet ol

  saygilar

  het is jammer dat BmGizzah niet meer reageert ( mis hem wel ) hier op

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Begrijp ik hieruit dat u het goedkeurt dat iemand begrip heeft voor de coup van 15 juli en dat u dat standpunt niet veroordeelt?
  Fijn dat ook u nu uw ware gedachten toont, gedachten waarvan wij al vermoedden dat de westerlingen op dit forum die hadden.

  Ú vind het jammer dat de Turkse democratie en de wil van het Turkse volk niet omver is geworpen.
  Goed dat we dat weten meneer Teremun. Dan weten we hoe we u moeten bejegenen.

  Kunt u dan ook nog deze vraag beantwoorden, dan hebben wij een compleet beeld van uw denkwereld:
  Kunt u aangeven hoe u denkt over de PKK (en PYD/YPG in Syrië)?
  Bent u van mening of dit wel/geen terroristische organisatie is, gelijk een DAESH?

  U heeft schandalige standpunten. Langzaamaan komt de ware aard van het beestje boven.

 • Ozturk

  Turken nemen geen zelfmoordpilletjes. Meer in het algemeen, moslims nemen die niet, dat is verboden in ons geloof.
  Ú als christen zal dat niet weten. Lekker zuipen, verdovende middelen nemen, en an het eind een zelfmoordpilletje erin, mag allemaal volgens de christenen (eigenlijk ook niet, maar ze doen het toch wel, want God kijkt vast even niet)

  U bent perfect geassimileerd in Nederland, hopelijk wordt het voor u gezellig later in het bejaardentehuis, samen met de Bartjes.
  Kunt u onderling ‘pilletje, pilletje’ spelen. Wie hem vind, mag hem slikken.
  Weer eens wat anders dan bingo.

 • Ozturk

  U zult nooit meer van Turkije en de Turken afkomen, ook al worden gesprekken stopgezet. U kunt niet om ons heen. Turkije is niet zo’n klein miezerlandje als Nederland natuurlijk, waarvan er dertien in een dozijn gaan. Turkije is veel te belangrijk en u zult moeten buigen of barsten.

  Turkije is geen Egypte, dat u dat niet denkt.

 • Ozturk

  Dat valt wel mee hoor. In Turkije wonen zo’n 38 miljoen andersdenkenden, en ze wonen er allemaal nog zonder probleem.
  Ú ziet zaken veel te extreem. Waarschijnlijk was er voor u ook niet echt een reden om Egypte te verlaten, maar omdat u zo’n paniekzaaier in uw hoofd bent gaat u ons hier vertellen dat het echt niet anders kon. In werkelijkheid bent u gewoon iemand die niet in het gareel kan lopen, dát is het echte probleem. U bent een weglopen (ne zoals wilders). Als het moeilijk wordt bent u vertrokken.
  In Turkije noemen we dat type mensen verraders. Hier in Nederland zal dat vast anders heten, waarschijnlijk ‘helden’, net zoals de Nederlandse soldaten in srebrenica ‘helden’ waren (maar niet heus).

 • Ammon Teremun

  Leest u dat in mijn commentaar of wil u dat graag lezen in mijn commentaar?
  In iemand een mening opdringen of een kaartjes om de nek hangen bent u de onbetwiste kampioen.
  U gaat mijn geen uitspraken ontlokken die precies in uw straatje passen, goed geprobeerd maar jammer dan.
  En maar goochelen om de aandacht van het onderwerp te krijgen.
  Hoe u mij moet bejegen laat mijn totaal koud. Ik weet ondertussen wel heel goed hoe ik u moet benaderen, als en gefrustreerde nederturk die Nederland en Europa verafschuwt maar eigenlijk toch niet weg kan ivm financieel winstbejag.

 • Henk

  Oz,

  Gewoon Oz, niks meer en niks minder. Als jij op de man wilt spelen als je het uitkomt, dan moet je niet verwachten dat anderen zich aan de regeltjes van jou houden. Wat dat betreft slaat Ammon de spijker op zijn kop, hier gelden toch geen Turkse regels?

 • Ammon Teremun

  Hoe lagen de verhoudingen ook alweer economisch gezien? Precies hr ozturk! Een paar schreeuwers die een land omzeep helpen tegen het grootste economische blok ter wereld. Het is zuur hr ozturk maar het is wel de harde realiteit dus ik denk eerder dat de rollen zijn omgedraaid. Daar doet een stadion, brug, luchthaven en weet ik wat nog meer voor melancholische projecten niks aan.
  Ik zou zeggen, blijven schreeuwen hr ozturk, des te harder staat st u straks te kijk.

 • Ozturk

  ‘Grootste economische blok ter wereld’
  .. dat momenteel desintegreerd. Dat blok bedoeld u toch? het blok waarvan recent 60 miljoen Britten zich hebben afgesplitst, dat blok toch? Het begin van het einde dus. Niemand wil er meer bij, en wie erin zit wil eruit. Geen duidelijke leiding, geen duidelijke strategie.
  Turkije is tenminste 1 vaste entiteit met 80 miljoen inwoners en 1 duidelijke sterke leider die klare taal spreekt, niet met meel in de mond zoals Juncker (wie was Juncker ook alweer?).

  Maar goed, ik stelde u dus een vraag:

  Kunt u aangeven hoe u denkt over de PKK (en PYD/YPG in Syrië)?
  Bent u van mening of dit wel/geen terroristische organisatie is, gelijk een DAESH?

  Waarom geeft u eigenlijk geen antwoord hierop?
  Wat is dat met u (uzelf, Bart) zwakkelingen dat u geen antwoord geeft op aan u gestelde vragen? Dan is het ineens privé, maar wel hier op een openbaar forum het hoogste woord willen voeren en kritiek uiten.

 • Ozturk

  Hier gelden Nederlandse regels.
  Blijkbaar bent u nog niet eens in staat om zich aan uw eigen Nederlandse fatsoensregels te houden.
  U bent een schande voor uw soort, dat een Turk u moet vertellen dat men elkaar in Nederland niet met ‘Oz’ aanspreekt als men elkaar niet kent en de ander Ozturk heet.
  Men spreekt elkaar aan met ‘meneer…’ en dan de naam.

  In Turkije zou u mij Sayin Ozturk mogen noemen. In Turkije zijn de fatsoensnormen niet anders dan hier.
  Heer Teremun slaat dus geen enkele spijker op de kop.

  U gedraagt zich als een onfatsoenlijke laag geschoolde Tokkie, zelfs nog erger, want u volhard ook nog eens in uw onfatsoenlijke gedrag, zelfs nadat u erop gewezen bent hoe het wel hoort. Een Tokkie zou dat tenminste nog oppakken.

 • Ozturk

  Ik lees nergens in uw commentaren dat u het standpunt verwerpt van heer Henk, waarin hij schrijft dat hij begrip heeft voor de putsch tegen de Turkse regering (en daarmee impliciet tegen de Turkse democratie).
  U heeft overal een mening over en wenst die niet onder stoelen of banken te steken, maar nu dat een weliswaar laaggeschoold persoon als Henk hier een verwerpelijk standpunt verkondigt bent u erg stil.
  Zelfs als ik u er expliciet naar vraag wat u ervan vind neemt u er geen afstand van en praat u er omheen.

  Op een bepaald moment zal iedereen uit uw gedraai begrijpen dat u Henk’s standpunt blijkbaar niet verwerpt en hem niet veroordeeld.
  Niet alles hoeft expliciet uitgesproken te worden om te begrijpen wat iemand ergens van vind.
  U had zich van dit beeld kunnen ontdoen door simpelweg tegen Henk te zeggen dat hij zoiets niet kan zeggen, maar u doet het niet.

  De westerse regeringen hebben nergens de coup toegejuicht, dat is waar. Maar hun veroordeling ervan kwam niet of pas na dagen / weken. Uitingen van medeleven met het Turkse volk kwamen niet of veel te laat. Bezoeken van regeringsleiders kwamen niet of veel te laat.
  1+1 = 2
  Het is dus duidelijk wat zij hadden gehoopt wat de uitkomst geweest was, al zeggen zij het niet met zoveel worden.
  Net als u.
  Het verschil is echter, dat zij op de expliciete vraag achteraf tenminste het diplomatiek correcte antwoord gaven.
  U daarentegen wil zelfs die vraag niet beantwoorden en praat er omheen.
  Daarmee concludeer ik dat u een expliciete vijand bent van het Turkse volk en de Turkse democratie die zij in de nacht van 15 juli hebben verdedigd.

  Ik hoop dat ik het mis heb en dat u hier alsnog het juiste standpunt uit zult spreken.
  Anders heeft u bij deze definitief een duidelijk stempel op uw eigen voorhoofd gezet.

 • Henk

  Sayin Ozturk,

  Altijd leuk om te lezen hoe iedereen schuld heeft aan de mislukte integratie. Maar het is weer duidelijk wie liever in zijn eigen Turkije zou willen zitten. De Turk Ozturk is dus geen Nederlander. Maar goed, ik spreek u nu weer aan zoals het wilt, mag ik nu een inhoudelijke reactie verwachten, naar de Nederlandse fatsoensnormen?

 • Ayhan

  Beste Ammonnetje
  wat me opvalt bij jou ik zit nu al 2 maanden op dit Forum elke keer als iemand over Egypte heeft sta je gelijk op je achterste poten wat is de reden eigenlijk het is toch je vaderland ? je zou er trots op mogen zijn tja dat er nu een dictator er is door een coup hoop ik voor je dat je ouders en al je familie leden nog leven ik kan me nog herinneren dat er duizenden doden waren toen verschrikkelijk voor die mensen daar

 • Ozturk

  Netjes heer Henk, we zijn op de goede weg, dank u zeer.
  Nu dient u nog uw excuses aan te bieden voor uw stelling dat Erdoğan en daarmee het Turkse volk een putsch verdienden, dat ze er om gevraagd hadden.

  Dan beloof ik u dat u uw inhoudelijke antwoord krijgt op de rest van uw betoog.

 • Tamer Aslantas
Loading posts...