<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 27, 2020

Turkse gemeenten delen warme maaltijden uit aan oudere thuisblijvers

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemeentebesturen de opdracht gegeven dagelijks warme maaltijden uit te delen aan zieke en oudere thuisblijvers. Handhavers in deelgemeenten in Istanbul en Ankara zijn inmiddels begonnen met het uitdelen van duizenden voedselpakketten welke twee warme maaltijden bevatten.

Gemeente Üsküdar deelt uit aan 2.000 families, is gemeld. De overige deelgemeenten in Istanbul doen dat allemaal ook en gaan langs bij aantallen variërend van enkele honderden tot duizenden waarbij sommige bezorgingen ook ontbijten bevatten.

Zo bereidde deelgemeente Ataşehir al dagelijks 3.000 maaltijden bestemd voor minderbedeelden voor, welke de capaciteit verder heeft opgeschroefd om ook te ouderen te kunnen steunen.

Turkse hulporganisaties in diverse steden zijn op eigen initiatief ook begonnen met een soortgelijke kosteloze dienstverlening.

Maatregelen

In Turkije kunnen ouderen ook telefonisch bestellingen voor andere benodigdheden plaatsen bij de desbetreffende autoriteiten en politie. Ook kunnen zij hun pensioen laten thuisbrengen door bankmedewerkers. Zo beoogt de Turkse regering om zoveel mogelijk ouderen thuis te houden in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. (BEKIJK VIDEO)

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-03-2020

Mar 27, 2020
Loading posts...