<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 24, 2019

Turkse gepantserde passagiersbus als enige ter wereld klaar voor actie

Een passagiersbus van buiten, maar een militair defensievoertuig van binnen. Dat is de bus genaamd Adba die volledig ontwikkeld is door het Turkse Mai Groep van veiligheidsbedrijf Akdeniz.

Directeur Bülent Özkan laat weten dat de bus van de middenklasse de enige in zijn soort is. “Zowel in Turkije als de wereld. De ontwikkeling duurde 2,5 jaar.”

Het gaat om een voertuig dat zoveel mogelijk gepantserd is. “Er bestaan bepantserde bussen, maar niet zoals deze. Abda kent een zeer hoge ballistische bescherming en kan tegen pantserdoordringende kogels van het type B-7. Als extraatje biedt de bus weerstand tegen mijnen, zo ook de militaire stoelen. Er bestaat geen andere soortgelijke bus die ook civiel van buiten en militair van binnen is.”

De speciale Turkse bus kan tot 25 passagiers vervoeren, zowel voor civiele als militaire doeleinden. “Dit product ontvangt veel belangstelling van zowel binnen- als buitenland. We vrezen niet dat onze productie tekortschiet en kunnen desnoods gemakkelijk de productie opschroeven en serieproductie starten”, aldus Özkan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-08-2019

Aug 24, 2019
Loading posts...