<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 26, 2018

Turkse geste: minister laat Indonesische bewindsman meevliegen in regeringstoestel

De Indonesische minister van Communicatie- en Informatietechnologie, Rudiantara, zal het aanbod van de Turkse minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, niet snel vergeten. Hij kreeg namelijk in Argentinië een rit aangeboden in het Turkse regeringstoestel TC-ATA en hoefde niet met een normaal passagiersvliegtuig, inclusief wachttijden, 33 uur lang te reizen naar zijn land.

Dat gebeurde dit weekend na de G20-bijeenkomst van economische ministers in de Argentijnse stad Salta.

De Turkse minister trof de Indonesische bewindsman na de vergadering. Rudiantara zei tegen Varank dat hij met Turkish Airlines vanuit Indonesië via Istanbul naar Argentinië is gevlogen en de vlucht zeer goed is bevallen. “Ik vlieg weer terug met Turkish Airlines via Istanbul”, zei de Indonesische minister waarop Varank zei dat hij ook met hem mee mocht.

Rudiantara accepteerde dat aanbod waarna hij plaatsnam in TC-ATA, de Gulfstream G550 van Turkije. Hij gaf aan dat het om een goede tijdswinst ging en dat hij in de tussentijd ook zelf even Istanbul kon bewonderen.

Beide ministers maakten optimaal gebruik van de 17 uur durende vlucht naar Istanbul en spraken elkaar op 41.000 voet hoogte over met name de samenwerking in de defensiesector en technologische projecten tussen Turkije en Indonesië.

Bij aankomst op de luchthaven van Istanbul was de Turkse minister de opmerking van Rudiantara niet vergeten en kwam met een tweede geste: de onverwachte gast hoefde niet zelf Istanbul te bewonderen, maar kreeg in opdracht van Varank een officiële tour door de cultuurrijke Turkse megastad.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-08-2018

Aug 26, 2018
Loading posts...