<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2018

Turkse gigant en Nokia gaan samenwerking voor 5G-technologie aan

De grootste mobiele provider van Turkije, Turkcell, is vrijdag in Istanbul een samenwerking aangegaan met de Finse mobiele telefoongigant Nokia. Beide zullen nieuwe technologieën ontwikkelen, met name 5G-technologie.

“De twee bedrijven zullen werken aan het Internet of Things (IoT), slimme automobieltechnologieën, online geneeskunde en automatisering voor het Turkcell-netwerk”, is verklaard.

De gezamenlijke projecten zullen bijdragen aan het doel van Turkije om een ​​van de leidende landen in de telecomsector te worden. 5G verwijst naar mobiele draadloze standaardtechnologie van de vijfde generatie.

Gediz Sezgin, plaatsvervangend algemeen directeur van Turkcell voor netwerken, zei dat met het technologieproject 5G zal worden gecommercialiseerd in Turkije zodat “belangrijke stappen worden gezet om toekomstige technologieën te ontwikkelen.”

De Nokia-voorzitter van Centraal-Azië en Centraal-Europa, Mikko Lavanti, vertelde dat de overeenkomst het vertrouwen van Nokia in Turkije aantoont. “Deze samenwerking maakt een gezamenlijke 5G-netwerkbasis mogelijk.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-09-2018

Sep 07, 2018
Loading posts...