<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2020

Turkse gouverneur ergert zich aan trouwstoeten: ‘Geen Turkse traditie’

De Turkse gouverneur Cüneyit Orhan Toprak, aansprakelijk voor de Turkse stad Konya, ergert zich aan trouwstoeten die de orde verstoren op de openbare weg. In Turkije komt vaak voor dat wegen minutenlang dichtgaan door lange rijen feestende automobilisten en asociale lawaaimakers, verboden verkeershandelingen worden verricht en wordt geschoten met pistolen.

Tijdens een toespraak in Konya riep hij zijn stadsgenoten dinsdag op om medeburgers niet lastig te vallen met trouwstoeten die de orde verstoren op de openbare weg. “We gaan niet opkomen voor iets [trouwstoeten] waar weggebruikers of burgers last van ondervinden. Wat als diegene haast heeft, ergens op tijd moet zijn of het om een ambulance gaat.”

Hedendaagse trouwstoeten horen niet bij de Turkse traditie, benadrukte Toprak. “Misschien zal men zeggen dat dit al jaren zo is en om een gewoonte gaat. Dat horen we niet te zeggen. Je medemens niet lastigvallen of storen, dat hoort juist bij onze traditie.”

De Turkse gouverneur wil niet zeggen dat men minder moet feesten. “Natuurlijk hoort bij een trouwfeest de nodige pret, bijvoorbeeld [voor de een] dansen of [voor de ander] Koranrecitaties. Dat respecteren we.”

“Als iemand om wat voor reden dan ook vastzit in het verkeer door een trouwstoet omdat iemand blij is en wachtende burgers daardoor in de problemen komen, sorry hoor, maar dat heeft niets met traditie te maken. Als iemand het tegenovergestelde beweert, kunnen we daarover discussiëren. Laten we in trouwzalen genieten van onze mooie tijden, samen met familieleden en vrienden.”

De Turkse gouverneur is ook niet te spreken over illegaal vuurwerk en wapengebruik tijdens trouwfeesten. “Voor vuurwerk dient eerst toestemming gevraagd te worden van ons in bijzijn van deskundigen. Dat gaat niet zomaar. En lopen schieten tijdens een trouwfeest: dat is primitief gedrag.”

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – KONYA | Gepubliceerd: 18-02-2020

Feb 18, 2020
Loading posts...