<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2021

Turkse gouverneur vraagt 2.000 weeskinderen naar hun wensen en dromen, regelt alles

Er is in Turkije deze week vol lof gereageerd op een steunproject van de Turkse gouverneur van Ordu, Tuncay Sonel. Hij stuurde een brief naar 2.122 weeskinderen en kinderen van behoeftige families en vroeg hen wat ze wensten als hun vader of moeder, of beiden, nog leefden of als ze de middelen daarvoor hadden.

“Meneer de gouverneur, ik zou graag boeken willen, maar als mijn moeder een wasmachine krijgt zouden we allemaal heel blij worden”, was een van de reacties. “Ik droom van een laptop” of “Ik wil een fiets” was een veelvoorkomende wens. Ook wilden sommige kinderen enkele Turkse bezienswaardigheden zien.

De Turkse gouverneur kwam alle verzoeken met de steun van filantropen na. Het ging voornamelijk om laptops, fietsen, smartphones, tablets, tienerkamers, televisies, wasmachines, speelgoed, gitaren, boekensets en puppy’s. Ook is een Iraakse familie geholpen.

Sonel ging persoonlijk langs bij sommige woningen en stuurde zijn personeel naar alle huizen in 19 districten. “Naast het vervullen van hun wensen hebben we tijdens ons bezoek ook notities gemaakt wat de huishoudens allemaal nog meer nodig hebben. We moeten onze weeskinderen, invalide kinderen en kinderen van martelaars niet slechts op één dag herdenken, maar altijd steunen”, zei Sonel. “Sommige brieven maakten ons echt verdrietig.”

Het enkel aanleggen van wegen of neerzetten van gebouwen heeft geen enkel zin “als we niet denken aan onze weeskinderen en behoeftigen”, benadrukte de Turkse gouverneur.

De kinderen waren zoals verwacht zeer tevreden met hun aanwinst. “U heeft mij erg blij gemaakt. Moge Allah u ook blij maken”, aldus de 13-jarige Çisem Gül Baydemir.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-01-2021

Jan 22, 2021
Loading posts...