<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 03, 2016

‘Turkse grondwet opgesteld door coup moet helemaal veranderen, past niet bij Turkije’

De Turkse grondwet die afstamt uit 1980 en is opgesteld na een militaire coup past niet bij de huidige Turkije en moet helemaal veranderen. Dat zei vicepremier Yalçın Akdoğan zaterdag in Ankara tijdens een bijeenkomst van de Provinciale Adviesraad van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling.

Tijdens de regeerperiode van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling hebben we enkele grondwetswijzigingen doorgevoerd waardoor een aanzienlijke vooruitgang is geboekt. Echter bleek dat niet voldoende te zijn: vanwege de geest en mentaliteit van deze grondwet opgesteld door een militaire coup is een grondige wijziging en dus een totale verandering noodzakelijk”, sprak de vicepremier.

web13refqwdsfcx

Akdoğan geeft aan dat iedereen in Turkije zijn mening geeft over een nieuwe grondwet: “Het parlement, de wetgevende en uitvoerende macht, de rechterlijke macht, opinieleiders en media. Iedereen is met een voorstel gekomen. We roepen de oppositiepartijen op om met hun ideeën, recepten, projecten en voorstellen te komen. We vragen om constructief kritiek waar de regering iets aan heeft. Hopelijk zullen we dit keer meer bereiken. Turkije heeft een nieuwe grondwet nodig”, aldus Akdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...