<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 02, 2020

Turkse handelscijfers breken record na record

De Turkse export heeft in oktober een recordbedrag van 17,33 miljard dollar bereikt, een stijging van 5,6 procent op jaarbasis.

Dat maakte de Turkse minister van Handel maandag bekend.

Het land boekte vorige maand het hoogste maandelijkse exportvolume met meer dan 17 miljard dollar, benadrukte minister Ruhsar Pekcan.

De invoer van Turkije bedroeg in oktober 19,73 miljard dollar, een stijging van 8,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, merkte ze op, en voegde eraan toe dat 87,8 procent van alle invoer uit grondstoffen en investeringsgoederen bestond.

De dekkingsgraad export-import bereikte in oktober 87,9 procent, het hoogste niveau van 2020.

Het exportcijfer van oktober bevestigt dat Turkije de pandemie met zo min mogelijk schade doorstaat ​​en dat het een van de landen is die het snelst herstelt, onderstreepte ze.

De exporttrend in oktober is een indicator die aangeeft dat de export van het land zal blijven stijgen, stelde Pekcan.

In oktober was 2 miljard dollar van de totale import toe te schrijven aan de goudinvoer, terwijl de invoer exclusief goud vorige maand 17,8 miljard dollar bedroeg, zei ze. De totale invoer van Turkije – exclusief goud – bedroeg 155,4 miljard dollar in de eerste 10 maanden van 2020, een daling van 5,1 procent, benadrukte Pekcan.

Goud is een investeringsinstrument met zowel een kapitaalwaarde als een handel in grondstoffen, vertelde de Turkse minister en herinnerde iedereen eraan dat het VK, een van de grootste goudhandelslanden, sinds februari vorig jaar gegevens over buitenlandse handel zonder de goudcijfers deelt.

In de eerste 10 maanden van 2020 bedroeg de invoer van goud in Turkije 20,5 miljard dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-11-2020

Nov 02, 2020
Loading posts...